dijous, 29 de setembre del 2011

Personal sanitari irromp a l´ICS i atura les negociacions

Més de mig miler de treballadors de l'Institut Català de la Salut han obligat a aturar la reunió sobre les retallades

ACN | EP Centenars de metges i infermeres han irromput aquest dijous dins de l'edifici de l'Institut Català de la Salut (ICS), on s'estava celebrant una reunió entre la direcció i els sindicats per negociar les mesures que s'han de prendre per estalviar 45 MEUR fins al 31 de desembre en el capítol de personal. La irrupció dins de l'edifici d'un nombrós número de manifestants ha obligat a suspendre la reunió. Prèviament, aquest grup de manifestants havia tallat la Gran Via de Barcelona, fet que ha provocat molts problemes de trànsit al centre de la ciutat. En aquests moments, els mossos d'esquadra impedeixen l'entrada de ningú més a l'edifici de l'ICS.

L'ICS subratlla la seva voluntat negociadora

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha subratllat la seva voluntat negociadora i la seva intenció de tornar a iniciar les converses tan aviat com sigui possible. "La voluntat de l'ICS és arribar a un acord amb els representants sindicals i per això s'estan fent els contactes necessaris per reprendre les negociacions tan aviat com sigui possible", ha assenyalat l'empresa pública més gran de Catalunya en un comunicat.

Aquest dijous estava prevista la segona ronda de negociacions entre ICS i sindicats, i des de mitja hora abans del començament de la reunió uns 400 sanitaris tallen la Gran Via en el seu encreuament amb Balmes, provocant embussos circulatoris que s'estenen fins a la plaça Espanya.

Els metges del Trueta acorden fer una vaga indefinida que començarà en campanya electoral

Per la seva banda, els metges de l'Hospital Josep Trueta de Girona han decidit pressionar el Govern i fer una vaga de caràcter indefinit que començaria en plena campanya electoral del 20-N. El portaveu del sindicat Metges de Catalunya, Josep Vilaplana, ha explicat que els metges "no tenen cap ganes" d'anar a la vaga però consideren que estan abocats a fer-la si el Govern no redreça el seguit de retallades que ha anunciat per als hospitals de l'Institut Català de la Salut. Vilaplana ha assegurat que volen consensuar la protesta amb la resta d'hospitals catalans per tal que sigui una vaga unànime. Els metges del Trueta se sumen així a l'anunci de vaga que ja ha fet l'Hospital Vall d'Hebron.

Video Personal sanitari irromp a l'ICS i atura les negociacions