divendres, 30 de setembre del 2011

Acorden convocar vaga indefinida als hospitals de Vall d’Hebron, Trueta i Bellvitge a partir de finals d’octubre

La convocatòria es pot estendre a la resta d’hospitals de l’ICS
L’assemblea de treballadors de l’Hospital de Bellvitge ha aprovat aquest dijous 29 de setembre per majoria fer vaga si fracassen les negociacions amb l’Institut Català de la Salut (ICS). Amb l’Hospital de la Vall d’Hebron i el Trueta de Girona, ja són tres els centres de l’ICS que aproven fer vaga indefinida a partir de finals d’octubre.

Els sindicats volen que s’aturin els vuit hospitals de l’ICS. En els propers dies ho votaran la resta d’hospitals.

L’ICS està negociant amb la majoria de sindicats (Metges de Catalunya, Satse, CCOO, UGT i CATAC-CTS) retallades per estalviar 45 milions d’euros en el capítol de despesa de personal. La CGT no participa en aquestes reunions.

La reunió del 29 de setembre entre sindicats i l’ICS va ser suspesa després que uns 300 treballadors i treballadores concentrats a l’exterior de la seu de l’ICS irrompessin a la sala i ocupessin la seu de l’institut. L’ICS ha tornat a convocar els representants sindicals per dilluns a la tarda per continuar amb les negociacions.

L’Institut Català de la Salut proposa als sindicats una retallada de la meitat de la paga extra de Nadal per reduir el dèficit del departament aquest 2011. A més, s’ajornaran fins l’any que ve pagaments de guàrdies i complements dels propers tres mesos amb el mateix objectiu, estalviar 45 milions d’euros d’ara fins al 31 de desembre.

Des de la CGT es considera que ja no és moment de negociar, el que cal és lluitar.