dilluns, 5 de setembre del 2011

Èxit dels “Talls Contra Retallades” a les comarques gironines.

El dissabte 3 de setembre al migdia grups en defensa de la sanitat pública d’arreu del país van fer talls intermitents de carreteres per alertar a la població de les terribles conseqüències que tindran les retallades per a la salut dels ciutadans de Catalunya.

“És increïble –explica un ciutadà de Breda que tallava la C-35- però en dues hores de talls cap conductor s’ha enfadat… es nota que defensem una cosa que és de tots”. En aquest punt de la comarca de La Selva, un dels més afectats per les retallades, s’ha pogut veure com conductors i manifestants intercanviaven opinions i informació sobre el tema. La iniciativa, que portava com a lema “Aturem-nos un moment, talls contra retallades”, ha tingut seguiment a ciutats com:

Banyoles, Breda, Hostalric, Blanes, Palamós, Tarragona, entre d’altres. A Blanes amb uns 200 manifestants –entre els que es trobaven treballadors de la sanitat.

Els talls han tingut lloc a la carretera d’Accés a la Costa Brava. Allà, un grup de metges arribats de Girona valorava la possibilitat de constituir una cooperativa per a atendre gratuïtament a les persones que tinguin una urgència durant la nit.

A poblacions com Anglès i Hostalric els manifestants van tenir el recolzament de manifestants vinguts de pobles veïns més petits com Sant Feliu de Buixalleu, Amer, Sils, Maçanet, Riells i Viabrea…

La bona acollida que ha tingut la proposta a la zona es deu a l’enorme impacte que aquestes retallades tindran en una zona de muntanya, on les carreteres són sinuoses i la població està molt disseminada, la qual cosa fa que molt ciutadans es trobin a més de 35 minuts en cotxe del primer metge de guàrdia.
Durant el transcurs de la jornada les diferents mobilitzacions han estat en contacte via Internet i es va començar a parlar de la possibilita de fer aquestes accions de manera regular, i es va proposar repetir-ho cada dissabte i anar sumant poblacions
a la iniciativa.

-

. .www.tallscontraretallades.wordpress.com