dimecres, 26 de gener del 2011

DADES SOBRE LA PREPARACIÓ DE LA VAGA GENERAL EL 27-G (recull del comitè de vaga de l'Escala)‏


Informa el comitè de vaga general de l’Escala i el seu entorn

[L'Escala, 22/01/2011]

2.- Hi ha un concepte de vaga alternativa en el propi el manifest internacional ‘Resistenza’ (París, desembre de 2010) per la construcció d’un moviment mobilitzador europeu de classe vers una vaga general europea en l’horitzó de conquerir una societat que reparteixi la riquesa. Les primers organitzacions signants són: Confederazione Unitaria di Base (Itàlia), Unione Sindicale di Base (Itàlia) , Transnationale Information Exchange (Alemanya), CGT (Estat espanyol) , Confederación Intersindical (Estat espanyol), IAC (Catalunya)(***), Federarion syndicale Solidaires (República francesa) CNT (República francesa) i Union syndicale SUD sevice public Vaud Suisse.

3.- La contrareforma de les pensions ha estat la gota que fa vessar el got del malestar social. Per això, a nivell del Principat de Catalunya, una plataforma àmplia de col·lectius socials i la CGT de Catalunya, la CNT de Catalunya, la COS i Solidaritat Obrera han decidit tirar pel dret i mobilitzar-se més enllà del sindicalisme de gestió i integració del Capital, que representen les direccions burocràtiques de CCOO, UGT i USO. En aquest el Comitè del Conveni dels autobusos de TMB s’adhereix a la vaga general catalana del 27-G i la marxa a Sants, aquest dissabte a la tarda, servirà per escalfar motors a l’entorn de la propera jornada de vaga.

4.- Després de setmanes de debats interns a l’entorn de la idoneïtat de convocar una vaga general a nivell del Principat de Catalunya, el mateix dia de la convocatòria de vaga a Euskal Herria (País Basc i Navarra) i a Galícia, i de la terminologia que calia emprar per convocar-la, aquesta plataforma àmplia de moviments socials i diverses centrals obreres va decidir formalitzar davant el Departament de Treball de la Generalitat una convocatòria de 24 hores pel dijous 27 de gener, rubricada per CGT, CNT de Catalunya, COS i Solidaritat Obrera, per donar cobertura legal perquè tothom que es vulgui adherir a la jornada del 27-G pugui fer-ho sense traves legals de l’Estat capitalista. La CNT - AIT, per la seva banda, convoca una manifestació al centre de Barcelona la tarda del 27-G.

5.- Al costat del conjunt d’organitzacions anarcosindicalistes de Catalunya i de la COS, diversos comitès, assemblees i plataformes en defensa dels drets socials del Garraf, Terrassa, el Penedès, Girona, Tarragona, Sabadell, el Vallès Oriental, la Garrotxa, l’Empordà i altres indrets del Principat, conjuntament amb l’Assemblea de treballadores i treballadors de Barcelona i els comitès de barri participen en aquesta mobilització a l’entorn de la jornada del 27-G, igualment que comitès, assemblees i plataformes de Mallorca, Castelló, València, Alacant i altres indrets dels Països Catalans. També es compta amb el suport de la militància de la CNT 66 (Perpinyà). Encara que oficialment la convocatòria de vaga general queda inscrita al Principat, també hi ha una jornada de mobilització social de classe al País Valencia i a les Illes Balears, a més de les vagues generals a Euskal Herria i a Galícia i assemblees generals de treballadores i treballadors a Madrid, Andalusia i altres territoris del Regne d’Espanya.

6.- Una de les claus de la vaga del 27-G serà el sector del transport. En aquest sentit, el Comitè de Conveni dels autobusos de Barcelona ja ha confirmat la seva adhesió a la vaga general, amb una aturada del servei de 24 hores i una assemblea de la plantilla aquell mateix dia. És difícil una resposta gaire perceptible en el sector del comerç català. Igualment en la indústria en general. En canvi, la vaga tindrà força incidència en la significativa indústria de l’automòbil i en el Port de Barcelona, el Metro i entre les plantilles de RENFE i de Correus.

7.- La CGT Catalunya, CNT Catalunya, Solidaritat Obrera i COS proposen serveis mínims a la Conselleria d’Ocupació, els mateixos que a la vaga del 29 de setembre. El dijous 20 de gener, els representants de la CGT de Catalunya, la CNT de Catalunya i la COS han van assistir, a requeriment del Departament d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, a la reunió per a proposar serveis mínims. La reunió va ser curta i les centrals sindicals van mostrat la seva voluntat de que els serveis mínims imposats siguin tan acotats com sigui possible. De fet les tres centrals obreres van expressat que estaran atentes i no permetran un serveis mínims excessius que provoquin un desvirtuament i limitació del dret de vaga. Van declarat que aquesta és una vaga valenta i que, davant la passivitat de CCOO i UGT, les central alternatives han de tenir iniciativa pròpia. I van afirmar que quan la gent en general comenci a patir els estralls del pacte social liderat per CCOO i UGT cada cop tendiran més a donar suport a les tesis que sostenen aquests sindicats. La CGT de Catalunya, la CNT de Catalunya i COS coincideixen en que hi haurà força incidència al sector dels transports, indústria automobilística i als ports, a més d’altres sectors on la incidència podria ser menys perceptible. La resolució del Departament de Treball podria estar enllestida el proper dilluns./

(*) En aquesta taula rodona, presentada per un membre del centre social ocupat de kan Kolmo, hi van participar un representant de la CGT (Girona), un de la CNT - AIT (Olot) i un del comitè de l’Escala. Després de mitja hora de valuoses intervencions dels convidats, hi va haver un interessant col·loqui entre les i els presents que va durar una hora.

(**)Rosa Luxemburg en deia auto activitat de masses. Moltes vegades es tradueix com ‘espontaneísme de masses’, una definició poc precisa. ‘pròpia iniciativa de classe’. Expressió que va utilitzar el membre d’aquest comitè de l’Escala en el decurs de la taula rodona sobre la vaga general del 29 de gener que es va fer ahir a kan Kolmo, a Girona.

(***) Cal esmentar, que una organització signant del manifest 'Resistenza', també denominat ‘la crida de París’, del passat desembre, la catalana IAC, no convoca públicament el 29-G, però un part significada de la seva militància activa participa, igual que la militància activa de Co.Bas, en l'Assemblea de Barcelona i en els comitès de barri i locals. En aquest sentit, a nivell general i també local caldrà treballar de manera sostinguda i continuada vers una vaga general europea.


Informa el comitè de vaga general de l’Escala i el seu entorn

[l'Escala, 17/01/2011]

CRIDA A LA VAGA GENERAL EL 27 DE GENER

Davant la convocatòria de vaga general a Catalunya i a les Illes Balears el dijous 27 de gener, com ara també a Euskal Herria i a Galicia, amb una jornada de mobilitzacions socials de classe a nivell del conjunt de l’Estat espanyol, contra la retallada de les pensions i dels drets socials i laborals, aquest comitè local valora la necessitat d’aquesta i dóna suport a la mateixa.

Al mateix temps, aquest comitè de vaga general fa una crida a la classe treballadora i a les capes populars de l’Escala i el seu entorn a la participació responsable i activa a la mateixa, al mateix temps que es demana el suport de la gent jubilada en la defensa dels seus drets socials que l’Estat retalla i també a la joventut estudiantil a anar a la vaga al costat del professorat.

-. PLATAFORMA

Aquest comitè pro extensió de les vagues, recull dades a nivell de l’Escala i el seu entorn territorial més immediat. Es tracta d’una plataforma social local, per la base, de difusió, extensió i animació. Aquesta plataforma, en forma de comitè de vaga general, es fonamenta en l’autoorganització; la unitat d’acció per la base; en la necessitat d’una futura vaga general d’àmbit europeu, que igual que les altres vagues, sigui sostinguda i continuada, i, finalment, la creació d’un centre de dades i de difusió per fer possible l’extensió de les vagues.

-. ÀMBIT TERRITORIAL
El municipi de l’Escala i l’entorn immediat, com ara Bellcaire, la Tallada, Albons, Garrigoles, Viladamat, Ventalló, l’Armentera, Sant Pere Pescador o algun altre municipi proper.