dilluns, 1 de novembre del 2010

Dimecres 3 de novembre: Concentracions de suport a les treballadores de ISS i CLECE acomiadades

ISS i CLECE, empreses a les que els centres hospitalaris ICO i Josep Trueta de Girona tenen subcontractat el servei de netejes, practiquen l'assetjament i la repressió contra les treballadores que reclamen els seus drets legals.
La companya Loli que treballava per ISS en la secció del ICO (oncologia) ha estat sancionada amb una falta molt greu per motius de baixa producció de forma reiterada. L'han acomiadat.
ISS ha posat a la Loli en el seu punt de mira desde que fa un temps va guanyar una sentència en la qual exigía el pagament del mateix plus que cobren la resta de treballadores del Trueta. Desde aquell moment l'empresa no ha parat d'intentar venjar-se i així ja la va intentar acomiadar interposant-li una sanció per baix rendimemt (els mateixos motius que ara esgrimeix) la qual la Loli va guanyar i va haver de ser readmesa. Ara ISS torna a l'atac amb una nova sanció i acomiadant de nou a la companya. Ademés, els responsables de ISS l'han estat intimidant, construint falses acusacions i practicant l'assetjament moral, provocant que l'estat anímic de la Loli es trobi greument afectat.

En els casos de la Virginia i de l'Antonia acomiadades per CLECE i que desenvolupàven el seu treball en l'hospital Josep Trueta, els seus contractes estàven finalitzant i per tant les corresponía entrar com a fixes ja que estàven en els primers llocs de les llistes de la borsa de treballadores. Les companyes han reclamat el seu dret i han denunciat les irregularitats dels seus contractes que estàven lligats a causes productives. Les jornades dels contractes també presentàven irregularitats.
El fet es que CLECE ha optat per fer fixe a una altre treballadora menys conflictiva vulnerant l'ordre de la borsa i així eliminar a les que s'atreveixen a reclamar el que legalment els correspòn, Cal dir que la borsa de treballadores és una de les conquestes que les companyes van aconseguir temps enrera amb les seves lluites.

Després de la Reforma Laboral som més que mai mercaderia de baix cost per als empresaris, avui ja ningú té un lloc de treball garantit. Ja no en fan prou en fer-nos pagar la seva crisi, ara ens acomiaden i ens condemnen a l'incertesa de l'atur.
Només la solidaritat, la unitat i l'acció ens retornaràn avui la dignitat i els drets que les lluites socials van aconseguir ahir.
Impunitat patronal, explotació, empobriment i repressió contra la classe treballadora activa, aturada, jubilada, submergida, empresonada, "il.legal"... fins on es creuen que la nostre paciència pot aguantar? Capitalisme és crisi!!!

La CGT de Girona fa una crida a participar solidàriament en les concentracions de suport contra aquests acomiadaments i per un conveni just i una neteja digne en l'hospital.

Dimecres 3 de novembre a Girona:
-Matí a les 10h.
-Tarda a les 17h.
Davant l'entrada de l'Hospital Josep Trueta