dissabte, 16 d’octubre del 2010

El company Josep Garganté ha estat posat en llibertat


Des de la CGT i altres organitzacions
s’està organitzant la solidaritat amb el sindicalista i activista social



divendres 15 d'octubre de 2010
per Secretaria de Comunicació

Al voltant de les 11 del matí, el sindicalista de la CGT Josep Garganté ha estat posat en llibertat després de declarar davant el jutge, en el marc d’un procediment previ al judici que podria tenir lloc els propers mesos. L’acusació és per desordres i danys i la denuncia ha estat presentada per TV3, davant el trencament d’una càmera de la unitat mòbil que cobria la informació sobre la vaga general.

El sindicalista ha rebut el suport d’una trentena de persones a la ciutat de la justícia de Barcelona.

De moment no tenim més informació ja que la denúncia ha estat posada molt recentment i presumiblement podria acompanyar-se d’imatges, factor pel qual, el procediment encara no està tancat.

Divendres 15 d’octubre de 2010

Kaos. Països Catalans


Comunicat de la CGT de Barcelona

La CGT denuncia com s’ha produït la detenció de Josep Garganté, afiliat de CGT i treballador d’Autobusos de Barcelona

Sobre les 11 del matí ha estat posat en llibertat després de declarar davant el jutge, i se l’acusa de danys i desordre.

La CGT vol mostrar el seu desacord en la forma que s’ha produït la detenció de Josep Gargante en la tarda d’ahir dijous, 14 d’octubre. Els Mossos d’Esquadra es van presentar en el seu treball i al finalitzar la seva jornada laboral en l’autobús, se’l va emmanillar, mentre era gravat per una càmera i se’l va traslladar a la comissària de les Corts.

Des de CGT creiem que si Garganté havia estat denunciat, el jutjat li podria haver enviat una citació, igual que fa en la majoria d’ocasions, perquè es presentés a declarar i prendre la decisió que hagués de prendre. Però considerem del tot innecessari realitzar una detenció pública-espectacle i molt menys innecessari fer-li passar una nit en una cel·la d’una comissària.

Des de la CGT no ens agradaria que s’estigués preparant un circ mediàtic dels que algunes institucions com les comandades per la Conselleria d’Interior ens té acostumats. Creiem que han obert una “caça de bruixes” després de l’èxit de les convocatòria de la vaga general a la qual podem estar exposats totes i tots els que se’ns ha etiquetat des del poder i els mitjans de comunicació com “antisistema”.

L’èxit dels piquets organitzats en els diferents barris de la ciutat, l’èxit dels piquets de CGT, i la confluència d’ambdós en la concentració del migdia de més de 10.000 persones, així com l’assistència d’altres 10.000 persones en la manifestació de la tarda de la CGT, on van confluir grups de ciutadans diversos, és difícil d’assimilar pels polítics. Massa antisistema.

http://www.cgtbarcelona.org/

Josep Garganté, en llibertat amb càrrecs

Aquest matí, a un quart de dotze ha quedat en llibertat amb càrrecs de desordres públics i danys el sindicalista de la CGT, Josep Garganté.

A les portes de la Ciutat de la Justícia, concentrades com a mostra de solidaritat, mig centenar de persones l’han rebut amb aplaudiments i abraçades.

A Josep Garganté se l’acusa per participar en el piquet central de Barcelona durant el dia de la Vaga general i, en particular, per una càmera de TV3 que hauria quedat inutilitzada per l’acció dels manifestants.

A l’espera que el procés judicial iniciï els seus tràmits, des de diferents col·lectius com la COS, la CUP de Barcelona, Endavant, entre altres, han fet arribar les seves mostres de solidaritat.

Alerta Solidària

www.alertasolidaria.org/index.php?option=com_content&task=view&id=929&Itemid=1