dilluns, 20 de setembre del 2010

Un miler d’anarcosindicalistes es manifesten a Barcelona contra la reforma laboral i escalfen la vaga general

Les mesures neoliberals del govern Zapatero obliguen a portar una acció sindical ferma i un aprofundiment en les pràctiques anarcosindicalistes per tal de frenar la dinàmica de pèrdua de drets.

El matí del dissabte 18 de setembre, al voltant d’un miler d’anarcosindicalistes s’han manifestat pel centre de Barcelona per cridar que la solució a les retallades socials i laborals es troba en una acció sindical de combat que faci recular la ofensiva capitalista en l’àmbit social i laboral. CGT Catalunya, CNT Catalunya i Solidaritat Obrera formaven el gruix de la manifestació, que va suposar un escalfament de motors de cara a la vaga general del 29-S.

Després de llegir el manifest unitari per part de Maria Àngels Rodríguez presidenta de la Fundació Salvador Seguí, es va iniciar una manifestació que sortia passades les 12 h. del migdia de Plaça Universitat en direcció a la Plaça Maura, seu de la patronal Foment del Treball, passant per Pelai, Plaça Catalunya, Plaça Urquinaona i Via Laietana. La manifestació, que aplegava militants i amics de CGT Catalunya, CNT Catalunya i Solidaritat Obrera, així com joves activistes i membres de moviments socials, anava acompanyada d’una batukada i va transcórrer en un ambient combatiu, amb consignes constants i realització de pintades en locals representatius del capitalisme.

"Maleïts empresaris, no sou necessaris", "En diuen democràcia i no ho és", "Unió, acció, autogestió", Contra l’estat i la patronal, vaga general", "Reforma laboral, estafa social" o "Reforma laboral, terrorisme empresarial" han estat les consignes més cridades en el transcurs d’una mobilització històrica que ha aconseguit aplegar les diferents famílies anarcosindicalistes i que esperem serveixi per anar teixint ponts de contacte i per a fomentar dinàmiques conjuntes de mobilització.

Segons les declaracions de Bruno Valtueña (Secretari General de CGT Catalunya), "Les mesures neoliberals del govern Zapatero obliguen a portar una acció sindical ferma i una aprofundiment en les pràctiques anarcosindicalistes per tal de frenar la dinàmica de pèrdua de drets".

La CGT en les seves consignes ha cridat contínuament a la mobilització per al proper dia 29 de Setembre, jornada de vaga general, i juntament amb solidaritat Obrera demanaven la continuïtat d’aquesta vaga després d’aquella data. La situació es prou greu per a les dues formacions com per portar a terme aquesta estratègia.

La manifestació ha acabat amb la lectura del manifest i la interpretació de l’himne "A las barricadas", davant la seu de la patronal catalana.

Video y Fotos:

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article4328

http://www.btvnoticies.cat/2010/09/18/cnt-cgt-i-solidaritat-obrera-safegeixen-a-la-vaga-general/#None