divendres, 29 de gener del 2016

Tot el nostre suport als 8 vaguistes del 14-N

Ja fa gairebé quatre anys, de la convocatòria a l'estat español, d'una vaga general contra les polítiques de retallades de drets socials i laborals del govern del Partit Popular. A Girona es va dur a terme una manifestació convocada per la plataforma «AL CARRER» que aglutinava sindicats alternatius i altres col·lectius de la ciutat. En aquesta mobilització es va prendre la decisió de llegir un manifest a la Cambra de Comerç per donar resposta a les declaracions del seu president, Domènec Espadalé, que uns dies abans havia declarat que els gironins s'havien d'acostumar a treballar més i cobrar menys i que calia anar en compte amb els de fora perquè ens robaven la feina. No obstant, la policia, actuant de forma totalment injustificada i desproporcionada, va impedir la lectura del manifest. 


Al cap d'unes setmanes, vuit companyes van ser detingudes en un operatiu desproporcionat i com a resultat de tot plegat els demanen penes de fins a 4 anys i 5 mesos de presó.

Sabem perfectament que aquestes detencions i imputacions són clares mostres de repressió contra l'exercici d'un dret fonamental com és la vaga, són una resposta, en definitiva contra la reacció popular davant les retallades de drets laborals i socials. 

Des de CGT Girona volem mostrar el nostre suport a les vuit companyes encausades, i manifestar que seguim i seguirem lluitant contra els cops repressius de l'estat i la patronal.

Fem una crida perquè es participi de la campanya de suport a les imputades que el proper dia 8 de febrer seran jutjades al Jutjat Penal de Girona.

SI ENS TOQUEN A UNA ENS TOQUEN A TOTES!

VISCA LA VAGA GENERAL!