dimarts, 10 de juny del 2014

MANIFESTACIÓ Davant la Mutua ASEPEYO

UN TREBALLADOR DE GIRONA + NETA ES TREU LA VIDA A PROP DEL CENTRE DE TREBALL
La plantilla de Girona+Neta en general, lamentem profundament la pèrdua d'aquest gran company, traslladem els nostre condol a la família i amics d’en Felipe.
No més morts ni a Girona+Neta ni enlloc!

 

Tenia 64 anys, s’havia de jubilar aquest agost. El company Felipe Ramos s’ha tret la vida avui, desprès d’haver estat patint un trastorn depressiu que va derivar en una procés d’Incapacitat Temporal que ha estat gestionat per la Mútua Asepeyo i l’ICAM, con resultado de muerte del compañero. En els darrers mesos el treballador havia agafat fins a 3 vegades la baixa laboral per aquesta contingència, fent esforços per incorporar-se al seu lloc de treball, tant aviat com experimentava millora. Tanmateix durant la darrera baixa, que va agafar a l’abril, la Mutua Asepeyo va pretendre forçar la seva alta, proposant a l’ICAM la revisió del seu cas, fonamentant-se en criteris genèrics, i prescindint de la situació concreta expressada pel treballador. Anteposar criteris economicistes per sobre de la vigilància efectiva de la salut dels treballadors, provoca morts.

Les mútues suposadament són associacions sense ànim de lucre , que hi són per ajudar-nos, però en veritat aquestes obeeixen als empresaris . La realitat és una altra , el que fan és cridar a treballadors amb baixa per accident laboral o malaltia , fent desenes de preguntes . El que es pretén realment és tenir-nos controlats contínuament i pressionar per deixar d'estar rebaixats i posar-nos a treballar , aquesta és la seva preocupació , no la nostra salut . Qui no ha tingut problemes amb la mútua? , Quantes vegades han passat de les nostres malalties , dient-nos que això era normal?

Els sindicats hauriem lluitar per llevar-los el poder que el govern del PP els ha donat a les mútues sobre l'absentisme i el control de les baixes per malaltia comuna , tots dos a proposta de la patronal . Ja estem patint la classe obrera el que suposa per a nosaltres que les mútues , que ja controlaven les baixes per accident i són mercenàries de la patronal , estenguin la seva actuació a les baixes per malaltia .

Davant la pèrdua de drets , les retallades , etc . , L'única alternativa és la mobilització i la confluència dels nombrosos sectors en lluita .

Ens estan matant amb les mútues , amb els desnonaments , amb les privatitzacions de la sanitat , amb l'atur etc. Etc

JA ÉS HORA QUE LES DIRECCIÓNS SINDICALS DIGUIN PROU I ABANDONIN AQUEST DIÀLEG QUE CADA VEGADA ENS PORTEN MÉS ENRERE I SURTIN AL CARRER A LA LLUITA

Secció Sindical CGT