diumenge, 2 de febrer del 2014

Judici contra tres activistes contraris a la línia MAT

La repressió contra les opositores de la línia de Molt Alta Tensió contínua. Aquest proper dimarts 4 de febrer, a les 9h 50 als Jutjats de Girona, es celebrarà un judici de faltes contra tres joves vinculats al moviment d’oposició a la línia.Des de l’assemblea No a la MAT Girona, denunciem la reiterada repressió que hem patit les opositores de la línia, aquests darrers mesos en que s’ha revifat la lluita contra la MAT, a causa de la imminència de les expropiacions forçoses a les quals s’han vist sotmeses les propietàries afectades pel traçat de la línia.

Recuperant el fil conductor del que ja són més de 15 anys de lluita, l’Assemblea i Plataforma No a la MAT, han protagonitzat noves protestes i accions en defensa del territori amb la finalitat d’aturar aquesta infraestructura tant perjudicial pel medi ambient i social, i que es troba ara mateix en la seva darrere fase (pel que fa la línia de Bescanó – St. Llogaia).

La repressió aquests darrers mesos, l’hem patit de diferents maneres: Abusos policials, vexacions, intimidacions, detencions ... Aquest dimarts ens enfrontem, al primer judici, tot i que estan oberts nombrosos procediments com els ocupants del bosc de Sant Hilari el 2009, les persones que participaven a la resistència de Mas Castelló i les participants de la última acció a Fellines aquest Gener, entre d’altres acusacions.

Entenem aquest judici com un intent de desmobilitzar unes accions i protestes d’oposició totalment legítimes i acusem als Mossos d’esquadra “d’engreixar” els seus atestats policials per tal d’encabir a persones actives en la lluita contra la MAT, produint-se d’aquesta manera, una autèntica persecució i assetjament policial.

Entenem que aquesta és l’estratègia d’un govern que permet a una empresa del lobby energètic com REE, d’explotar al territori per obtenir un sucós benefici. Evidenciant amb aquesta complicitat, la connexió governamental amb les empreses del lobby privat. Per aquest motiu no ens deixarem arronsar i continuarem guanyant força ara més que mai per contribuir a desmantellar el seu sistema energètic – econòmic que sustenta als Estats capitalistes.

Us convoquem a totes a assistir al judici per tal de mostrar solidaritat amb les imputades. Per tal que en comptes de frenar-nos puguem agafar la embranzida i convicció necessàries per aturar qualsevol imposició.

No a la MAT. Ni aquí ni enlloc. Ni ara ni mai


Assemblea No Mat Girona                                                       Grup antirepressiu