diumenge, 19 de gener del 2014

La mobilització popular paralitza definitivament el bulevard de Gamonal






La Confederació General del Treball valora positivament la paralització definitiva de les obres del bulevard de Gamonal . El sindicat considera que la unitat i lluita de les i els veïns del barri , juntament amb el suport al carrer de milers de persones de diferents llocs de l'estat espanyol , han estat les responsables de la paralització d'una obra especulativa i megalòmana .CGT denuncia que la mobilització ciutadana contra la decisió d'un alcalde ha tingut com a resposta per part del Govern la repressió i la violència policial. 

 El sindicat condemna la intervenció desproporcionada , detencions arbitràries, cops de porra , llançament de pilotes de goma , canons de so , dels antiavalots que han causat diverses desenes de persones ferides i detingudes durant les protestes ciutadanes celebrades a Alacant , Burgos , Barcelona , Granada , Madrid , València , Saragossa , ... així com els impediments exercits contra el dret d'informació i l'especial ensenyament contra la joventut .

El sindicat CGT denuncia la criminalització grossera , " infiltrats , violents itinerants " , que s'ha dut a terme des del Ministeri de l'Interior contra la justa protesta d'un veïnat cansat de patir les mesures antisocials dels governs .


CGT assenyala que durant el " efecte Gamonal " s'ha pogut comprovar una escalada en la repressió per part del Govern, que ha mostrat una conducta de prepotència pròpia d'un estat autoritari mancat de qualsevol sentit de la realitat , de la proporció , de la responsabilitat , conculcant drets fonamentals com la llibertat d'expressió i l'exercici del dret de manifestació .CGT exigeix ​​el cessament d'aquesta violència de l'Estat , l'anul · lació de totes les causes obertes contra totes les persones represaliades i de forma expressa , la immediata posada en llibertat sense càrrecs de les persones detingudes .


El Govern ha de tenir clar que les i els treballadors , la joventut , els col · lectius socials exclosos socialment , les persones desnonades , aturades ... les organitzacions sindicals i socials , que volen viure en un món de justícia social i llibertat , no van a cedir en el seu afany de no pagar les seves crisis , no pagar el seu deute , no perdre els drets i llibertats, no acceptar el seu model especulatiu i explotador ... i per a això seguiran mobilitzant , convocant manifestacions i lluitant .