divendres, 24 de gener del 2014

Els Mossos d’Esquadra detenen un jove per l’acció de desobediència civil de Fellines

L'actuació dels mossos va provocar la fugida de dos cavalls / Joan Sabater - El Punt
Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a la tarda a Girona un noi de 27 anys que va participar en l’acció de desobediència civil contra la MAT el passat 8 de gener. El noi, que ha passat la nit a la comissaria de Vista Alegre i ha estat alliberat amb càrrecs aquest matí, es trobava entre les manifestants que donaven suport al jove que s’havia encadenat dins d’un cotxe sota terra a Fellines.
 

Durant l’acció es van viure instants de molta tensió entre els antiavalots i les manifestants. Quan una màquina excavadora es va apropar a la zona per desenterrar el vehicle, les activistes van témer per la vida del jove i es van produir enfrontaments amb la policia, que va carregar diverses vegades. Arran de les càrregues, que es van realitzar dins d’una propietat privada, dues persones van sofrir fractures al braç. A més, l’actuació de la policia també va provocar la fugida de dos cavalls que estaven dins d’un tancat.

En un comunicat fet públic aquest matí, la Plataforma No a la MAT ha denunciat la contundència policial i ha recordat que l’acció de desobediència es va realitzar perquè la línia elèctrica no compleix les distàncies de seguretat pactades entre la Generalitat i els municipis afectats. En el cas de Fellines, la línia passa a tan sols 17 metres d’una casa, quan el reglament preveu 100 metres per les masies aïllades i 500 metres pels nuclis habitats.


Llegiu la noticia sencera visitant www.ariet.cat