dilluns, 23 de desembre del 2013

Cronica de la concentracio contra la nova Gallardonada

El passat divendres dia 20 de desembre, un centenar de persones es van concentrar davant la seu del Partit Popular a Girona, al carrer Migdia, per mostrar el seu rebuig a l'aprovació de l'avantprojecte de llei sobre l'avortament promogut pel Ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. Entre les persones assistents hi havia membres de Malapècora, organització feminista i anticapitalista fundada recentment, algunes representants de la Xarxa de Dones de Girona i persones que, a títol individual, volien mostrar el seu desacord amb una reforma que converteix  la normativa espanyola entorn a l'avortament en una de les més retrògrades del món, equiparant-se a la promulgada l'any 1985.
 
Durant l'acte, una de les membres de Malapècora va explicar el contingut de la nova normativa i una altra dona de la mateixa organització va llegir un text on quedava expressada l'oposició del col·lectiu a qualsevol llei que pretengui mediar la relació de cada dona amb el seu cos. El text també apuntava a la preocupació de la comunitat mèdica davant l'avantprojecte de llei.
Les persones concentrades van cridar lemes a favor de l'avortament lliure i gratuït i que demanaven, un cop més, que l'església catòlica deixi de tenir un paper clau en la gestió política i jurídica del govern.