dijous, 17 d’octubre del 2013

Cronica del desallotjament del Mas Castelló

Air va ser  un dia una mica estrany a les comarques gironines, per una banda es va aturar el desallotjament del bloc de  la Pah a Salt pero per altra banda es va desallotjat el Mas Castelló, un mas que va ser okupat fa mes d'un mes a prop de varies obres de les linies de molt alta tensió a Orriols (Bascara, Alt Empordá).





Aquest desallotjament,ordenat cautelarment pel jutjat d'instrucció nº7 de Figueres, es va realitzar cap a les 6:30h. del matí amb molta tranquil·litat i eficàcia ja que els ull i els focus estaven posats en el bloc de Salt. 


Despliegue policial desmesurat


12 furgonetes de la Brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra ,  van acordonat els voltants de la casa i ràpidament va ser'hi desallotjada entrant per una finestra del menjador despres d'intentar trencar la porta d'entrada a la casa i no poder fer'ho.

Dins hi havien sis persones que apenes van poder oferir resistència davant el desproporcionat numero d'efectius policials. Durant el desallotjament una quinzena de mossos de la brigada d'informació registraren la casa de baix a dalt i s'endueren un munt de material entre ordinadors, fanzines, objectes personals... Aquestes persones el dia 11 de novembre es tenen que presentar  a declarar als jutjats de Figueres . Estan acusades d'usurpació i sedició.


Repressió a les solidaries


Mentres això passava a la casa un grup de tres persones que estaben anant al desallotjament per a mostrar suport i solidaritat als desallotjats va ser detingut i portat a la comissaria de mossos de Figueres. Aquestes tres persones a  primera hora de la tarda van passar disposició judicial i just despres van sortit en llibertat.


A aquestes persones que l'únic que hi volien era solidaritzar-se amb les persones desallotjades segons els atestats judicials se els acusa de sedició,  d'haver fet actes de sabotatge durant aquest darrer mes i de ser dirigents d'un grup organitzat "no assembleari" amb bastant repercussió a nivell internacional entre altres coses.

Com es d'imaginar aquestes acusacions son totalment falses e infundades i el que es pretén es com ja esta passant per la zona de Fellines es criminalitzar el moviment contra les línies de molt alta tensió. La pròpia advocada que els hi va assistir deia al sortir dels jutjats que de tot el que se les acusa no te cap mena de fonament ni sentit.


 La lluita no s'atura
Malgrat la repressió policial i la criminalitza-cio que s'està patint en la lluita contra la MAT, la marxa prevista per aquest dissabte es manté com estava prevista. Aquesta marxa sortira des de la plaça de Santa Llogaia a les 11h.