dimarts, 21 de maig del 2013

Concentració contra la llei antiterrorista

Des de L'Assemblea Antiautoritaria convoquem una concentració dijous 23 de maig a les 19h davant la Subdelegació del Govern de Girona. En solidaritat a les detingudes sota la Llei Antiterrorista.



Dimecres 15 de maig han estat detingudes 5 persones pels Mossos d’esquadra. A totes 5 se’ls ha aplicat la Llei Antiterrorista, per expresar les seves opinions polìtiques a internet en diferents perfils de facebook. Actualment estan en presó preventiva sense fiança dictaminat pel jutge Santiago Pedraz de l'Audiencia Naciona (Madrid). 

Aquesta operació policial  ha tingut un gran impacte mediàtic, a través de diferents mitjans d’informació que han carregat contra el moviment anarquista.

Des de l'Assemblea Antiautoritaria de Girona denunciem la criminalització i la repressió constant que patim els moviments socials, amb una voluntat clara des del govern de frenar i bloquejar les diferents lluites que portem a terme des de diferents punts del territori. Sabem del cert que aquesta actuacions i muntatges jurídico-policials responen a una estratègia clara d’intentar desprestigiar els col·lectius que plantem cara al capitalisme i al seu espoli financer.
 
En front la seva cultura de la por, la solidaritat esdevé el nostre únic camí! Si ens toquen a una ens toquen a totes.



Comunicat de l'assemblea Antiautoritaria

SOLIDARITAT AMB LES DETINGUDES, FORA LA LLEI ANTITERRORISTA !

Aquest darrer dimecres 15 de maig, a diferents localitats de Catalunya han estat detingudes 5 persones sota la llei antiterrorista, acusades presumptament, d’enaltiment del terrorisme pertinença a grup terrorista dipòsit de substàncies explosives, captació i adoctrinament per expressar les seves opinions politiques per internet. van declarar aquest passat divendres dia 17 de maig a l’Audiència Nacional de Madrid dictaminat pel jutge Santiago Pedraz i actualment estan amb presó preventiva sense fiança.

Ens solidaritzem amb aquestes persones retingudes a Madrid i ens oposem a aquesta llei que suposa la incomunicació total fins a un màxim de 5 dies i la possible presó preventiva. Sota aquesta llei l’estat té un ventall molt ampli per exercir la repressió. Ja que no necessita proves per demostrar les acusacions. Sinó que basant-se simplement en una idea abstracte de prevenció, acusen sense fonaments sòlids, sovint partint tan sols de suposicions i petits indicis. Per tan aquesta llei esdevé una excusa perfecte per tal de criminalitzar qualsevol forma de lluita i oposició, donant opció a l’estat de jutjar ideologies i maneres de pensar, pel simple fet que són contràries a les establertes. 
 
Són diversos els casos que sota l’acusació d’aquesta mateixa llei antiterrorista, detenen i empresonen amb proves infundades que posteriorment no son demostrades. Es habitual fer servir la pressió mediàtica per reafirmar l’acusació i detenció, difonent unes suposades proves i trames que posteriorment no son demostrade.
 
Està més que clar que aquesta llei l’utilitza l’estat com a eina de repressió i càstig exemplar als moviments combatius per generar por i desarticular qualsevol focus de resistència a les imposicions del sistema. Aquestes detencions en concret han estat justificades mediàticament com una desarticulació d’una xarxa anarquista. Històricament, s’ha relacionat a nivell mediàtic el paral·lelisme entre anarquisme i terrorisme per tal de criminalitzar al moviment i buscar un rebuig per part de la població. Aquest fet no és aïllat en aquesta ideologia en concret, sinó que s’ha fet servir constantment per combatre moviments com ara d’independentisme basc, o altres moviments combatius.

Per nosaltres, el vertader terrorisme és el que genera el capitalisme, que ens ve donat quotidianament en forma de retallades que en ofeguen, desnonaments que ens deixen al carrer, misèries que ens aboquen al suïcidi, lleis que ens priven la llibertat, presons que ens torturen i aïllen, guerres que ens massacren, i un llarg etc.

Per aquest motiu demanem la llibertat immediata de les detingudes, i mostrem tota la nostre solidaritat. De la mateixa manera que mostrem el nostre rebuig a la seva cultura de la por. FORA LA LLEI ANTITERRORISTA.