dijous, 18 d’abril del 2013

Denuncien que fa més de tres mesos que no cobren



 Els treballadors de la carrossera Noge d'Arbúcies denuncien que, en canvi, sí estan pagant a l'equip directiu.  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/04/2013 Arbúcies (La Selva).- La indignació entre els treballadors de la carrossera Noge d'Arbúcies segueix augmentant. Ara ja fa tres mesos i mig que no cobren ni un euro i han denunciat que els administradors concursals sí estan pagant les nòmines a l'equip directiu. "Es manté un equip directiu que cobra nòmines de més de 6.000 euros quan pràcticament no hi ha producció", ha denunciat el president del comitè d'empresa, Jordi Calí. Per això, el passat 9 d'abril el comitè va presentar una demanda davant del jutjat mercantil on demana que, si els administradors concursals han autoritzat pagaments per als directius, també es facin càrrec del pagament de les nòmines.  


Des de que la direcció de l'empresa Noge va comunicar als treballadors a finals de gener la seva voluntat de tancar, pocs passos endavant s'han fet. Les negociacions per aplicar l'ERO -que deixarà 93 treballadors al carrer- van acabar sense acord i també hi ha disputes perquè el comitè té un possible comprador per a la planta i, en canvi, els administradors concursals valoren una altra oferta.  

Això fa que els treballadors faci tres mesos i mig que no cobren ni un euro i, com que no s'aplica l'ERO, tampoc es poden apuntar a l'atur. "La gent està al límit, em truquen cada dia a casa reclamant una sortida", ha explicat el president del comitè d'empresa, Jordi Calí.  

Per a més indignació de la plantilla, Calí ha explicat que els administradors concursals han autoritzat el pagament de les nòmines de gener i febrer a l'equip directiu que encara es manté a la fàbrica. Es tracta del director tècnic, el director financer i el director de producció, a més del cap de personal. Calí ha denunciat que són sous de 6.000 i 7.000 euros que consideren desmesurats quan la producció pràcticament està aturada i només treballa un reducte d'empleats per acabar les tres darreres comandes.  

El comitè ha decidit denunciar els administradors concursals davant el jutjat mercantil perquè consideren que el fet de pagar els directius i no la plantilla és "improcedent". "Si han autoritzat aquests pagaments també haurien d'abonar les nòmines als treballadors", ha criticat Calí, que espera que aquesta setmana el jutge es pronunciï sobre l'ERO i els treballadors sàpiguen quan podran cobrar de l'atur.