dijous, 7 de març del 2013

Contra l'atur, Ocupa l'empresa Autogestió



Davant les 6 milions de persones expulsades del món del treball, els gairebé 2 milions de famílies sense cap tipus d'ingressos,  les retallades socials, laborals i de les llibertats públiques, davant d'un sistema corrupte, injust i desigual, enfront del robatori generalitzat de les arques públiques per part de la classe política i la patronal en tancar empreses, la CGT passa a l'acció amb la proposta "Contra l'atur, Ocupa l'empresa. Autogestió ".

 

 A la CGT, creiem que és l'hora que el conjunt de la classe treballadora i de les persones que hi vivim donem un salt endavant en les nostres propostes i plantejaments a partir de la necessitat de repartir la Riquesa i el Treball.Per revertir la situació d'emergència social que el conjunt de la població patim, des de la CGT, plantegem unes exigències senzilles i clares:
     

 · Qualsevol empresa abans de ser tancada ha de possibilitar la seva cessió en usdefruit al col · lectiu de treballadors disposat a fer-se'n càrrec, de la seva viabilitat i producció, amb ajuda pública per al seu reflotament i assessorament. (Acords del XVI Congrés de la CGT).

· Els poders públics promouran eficaçment les diverses formes de participació en l'empresa i fomentaran mitjançant una legislació adient les societats cooperatives.
També establiran els mitjans que facilitin l'accés dels treballadors a la propietat dels mitjans de producció (art. 129.2 de la constitució de 1978)Recordem que actualment, l'ocupació s'està creant gràcies al fet que els i les treballadores acceptem la baixada de salaris per impedir acomiadaments. Si som les i els treballadors els que estem creant ocupació amb els nostres diners, haurem d'exigir la propietat de l'empresa que ens correspongui.En aquest context de crisi / estafa, des de la CGT, exigim que els diners públics serveixin per ajudar a les i els treballadors, a la població més desfavorida, per seguir mantenint l'ocupació i no per tancar empreses, ni per rescatar la banca o pagar un deute il · legítim.


Des de la CGT animem a la classe treballadora a passar a l'acció, a no acceptar amb resignació el tancament de més empreses, de més ERO i fem una crida a quedar-nos amb les empreses, una crida a participar en aquest procés d'autogestió cooperativa i reivindicativa . Pels nostres drets ...

Contra l'atur, Ocupa l'empresa. Autogestió