dimecres, 27 de febrer del 2013

Vaga A la UdG.



Aquest dijous 28 tots el treballadors i treballadores, docents i estudiants de la universitat de Girona estat cridats a la vaga general.

A Girona hi ha convicada una manifestació que hi sortirá des de el rectorat a les 12h. del migidia.




 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/02/2013 
Girona (Gironès).- 

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una altra vaga en defensa de l'escola pública per al dijous 28 de febrer, a la qual criden a participar l'alumnat dels instituts d'educació secundària i universitaris. Aquesta formació sindical ha realitzat aquesta convocatòria argumentant que, durant el primer semestre de curs, s'ha "anat gestant un clima crític" davant la situació actual de l'educació. Les darreres accions de protesta d'estudiants aquest curs es van realitzar els passats 5, 6 i 7 de febrer.  
 
Al mateix temps, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (Pudup) ha convocat aquest dimecres estudiants i professorat a fer vaga de 24 hores el dijous 28 de febrer per protestar contra les retallades, els acomiadaments, la pujada de taxes i la privatització de la universitat pública a Catalunya. Així ho han anunciat representants de l'alumnat, personal d'administració i serveis (PAS) i docents en una roda de premsa celebrada a la facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona (UB), en què han avançat que aquesta setmana començaran les mobilitzacions per "fer visible el conflicte". 
 
El portaveu del professorat de la Pudup, Gerard Horta, ha avisat que "o la gent assumeix que això s'ensorra, o en tres anys no hi haurà universitat pública", i ha avançat que prendran mesures per curtcircuitar les retallades i els acomiadaments. 
 
"Les manifestacions i les vagues calen però no son suficients. Si no ens fan cas buscarem alternatives", ha alertat la representant estudiantil de la Pudup, Laura Gené, qui ha manifestat que no descarten convocar sis mesos de vaga com van fer els universitaris de Quebec.
Com a exemples, ha esmentat la negativa de l'alumnat a fer exàmens o dels professors a tancar actes, tot i que no ha revelat més detalls perquè les futures accions no puguin ser frustrades.
 
Gené ha fet una crida a la comunitat educativa per "treballar colze a colze" amb l'objectiu de frenar i revertir el que ha qualificat de desmantellament de la universitat pública catalana, el que llança als joves a no tenir perspectives de futur dignes. 
 
Malgrat que el PAS, també forma part de la Pudup, estava present a la presentació de les accions de protesta, el seu portaveu, Xus Núñez, ha assenyalat que no faran vaga perquè no han tingut temps de consensuar tal posició durant el procés assembleari.
 
En relació amb el professorat, Horta ha explicat que els ajustos fan perillar la quarantena de lectors terminals que finalitzen el setembre i que no tenen garantida la seva continuïtat com agregats, que és el pas previ per ser professor titular; també ha carregat contra el baix salari d'uns 400 euros aproximadament que cobren els docents associats, professionals que també fan classes. Ha indicat que el professorat va decidir ajudar la convocatòria a la trobada d’aquest febrer en el convent dels Caputxins de Sarrià, on van analitzar la situació de l'educació universitària, i ha afegit: "Si no permets l'accés a l'educació superior de la gent treballadora, això permet justificar la reducció de professorat, PAS i la supressió de titulacions".
 
Manifest de la PUDUP 
 
En el manifest que convoca la vaga, la Pudup també ha mostrat el seu posicionament contra l'avantprojecte de la Llei Orgánica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce), impulsada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i que consideren que pretén alinear i exercir "control social" sobre la universitat. Segons la seva opinió, la reforma Wert fomenta un sistema mercantilista basat en la competència entre centres i estudiants, a més de segregar l'alumne segons la seva classe social a l'"incrementar desorbitadament" els preus públics i reduir les beques.