dijous, 21 de febrer del 2013

La Generalitat i la Cambra de Comerç contra vaguistes de Girona del 14-N


Concentració solidària davant els jutjats  
 
 TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/02/2013 Girona (Gironès).- En suport als vuit vaguistes que van ser detingut en el decurs de la repressió posterior al 14-N a Girona, aquest dimarts al matí hi havia una concentració solidària davant els jutjats de Girona, ja que el passat 4 de desembre vuit persones van ser detingudes arran de la passada vaga general del 14 de novembre. 
 
Segons el grup Antirepressiu, durant el recorregut de la manifestació anticapitalista es va  demostrar el seu rebuig a les declaracions fetes uns dies abans pel president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, segons les quals “els gironins havien d’acostumar-se a treballar més i cobrar menys”. Per contra, la manifestació rebutjava aquesta recepta de la patronal per sortir de la crisi, perquè no és pas treballant més precàriament que tindrem una vida digna, sinó dient prou i plantant cara. I perquè no només és legítim prendre part d’una vaga general, sinó que és necessari. Perquè és responsabilitat nostra organitzar-nos i ser contundents davant les continuades retallades en l’àmbit social i laboral, i davant les privatitzacions dels serveis bàsics. Perquè no estem disposades a perdre la dignitat. 

La concentració d’aquest dimarts manifestava tot el suport als vaguistes imputats que havien estat citats al Jutjat. Segons les agències convencionals, les persones citades s'han acollit al seu dret a no declarar.
En la causa hi són presents, a més de la fiscalia, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç.