dilluns, 18 de febrer del 2013

Girona en estat policial militaritzat


El dissabte 16 de febrer, els gironins i les gironines que ens trobàvem al carrer del Carme i voltants, vam viure quelcom a que ja ens estem acostumant. 




 
Vam veure com la policia autonòmica tornava a treure’ns el nostre dret a anar pel carrer tranquil·lament i a coartar-nos la nostra llibertat d'expressió.  

Per dissabte passat hi havia convocada una manifestació pel dret a l'habitatge. Una manifestació convocada des de l'Assemblea Antiautoritària, i no des de Kan Kolmo com deia el ‘Diari de Girona’.  

Aquesta manifestació es feia contra la política d’amiguisme que els governs tant català com espanyols estan fent amb els bancs i en favor de que tothom tingui un habitatge digne i que aquest deixi de ser un luxe i una condemna.  Estaba enmarcada en un dia plé de manifestacións a tot l'estat Espanyol contra els desnonaments.


Amb aquest plantejaments, totalment pacífics, la manifestació va sortir des de Kan Kolmo aprofitant que era el seu quart aniversari i que es un clar cas de lluita a Girona per la defensa dels espais autogestionat sense cap mena de control ni participació de cap estament públic. Un espai fet des de l'autogestió i des del compromís. 
Aquest cercavila va ser totalment envoltat per un desplegament ‘militar’ amb un desproporcionat desplegament de Mossos entre secretes i furgonetes dels ARRO (àrea regional de recursos operatius) i la BRIMO (brigada mòbil). Un total de gaire be 15 furgonetes dels Mossos envoltaven aquesta manifestació de tan solament cinquanta persones.  Apart, a tot aixó hi habia que sumar-li la gran cantitat de furgonetes i mossos que tallaben els accesos al barri vell. Una gran bestiesa en temps de retallades. 


Des de aquestes línies volem denunciar l'enorme i desproporcionat desplegament policial contra una manifestació que com ja hem remarcat va ser per part dels i de les manifestants totalment pacifica, que volia denunciar als culpables de que Girona tingui 1.437 habitatges buits i cada vegada hagi més desnonaments i suïcidis.  

Volem també denunciar que en temps de retallades la Generalitat es permeti el luxe de blindar una manifestació amb mes de 20 furgonetes i mes de 200 mossos entre els antiavalots i els secretes amb el que això suposa en hores extres, benzina... 

Per a hospitals, escoles... no hi ha diners, però per a reprimir sempre hi ha diner. 

I com no, denunciar l'impediment a exercir el nostre dret de expressar-nos lliurement. 

Més endavant, us hi posarem unes fotos en les que es pot veure com Girona va viure un complet estat policial durant unes hores. De moment us deixem aquesta que va ser publicada pel ‘Diari de Girona’, un diari que sense cap mena de proba es va inventar que els i les joves amagaven  caixes amb material per a fer destrosses. Com sempre els mitjans comercials han tornat a bombardejar amb mentides les manifestacions dissidents amb aquest sistema.