divendres, 23 de novembre del 2012

A propòsit de les informacions sobre corrupció difoses en plena campanya electoral, Attac-Catalunya emet el següent comunicat


La difusió, ara, d'aquests temes de corrupció ve de les tensions entre el PP i CiU, que ja ha sobrepassat la fórmula inicial dels nacionalismes enfrontants, que comencen per fer-se "oposició lleial", sobre la base del i tu més, per guanyar ambdós. Cosa que, efectivament, ha passat.
Nogensmenys tots els fets que denuncia El Mundo són absolutament certs. Els tripijocs dels Pujol, des del Prenafeta fins el Millet (passant per l'Alavedra, l'etern tresorer, i el de Javier de la Rosa), són prou coneguts. [Els tripijocs dels Ajuntaments, governats per CiU, pel PSC, per Esquerra Republicana, pel PP, per Iniciativa i per tutti quanti també.]
Però fins ara a ningú li feia nosa. Fa quatre dies únicament quatre arreplegats denunciavem els comptes en paradisos fiscals públicament reconeguts (Liechtenstein) a nom del pare de la criatura (Mas) mentre ell era conseller d'economia. Però els delictes fiscals, segons el parer del jutje (quant i qui el va presionar?) eren prescrits, la qual cosa no volia dir que no s'haguessin comés. Evidentement que sí. El que passa es que, per mor d'una interpretació sui generis de la institució jurídica de la prescripció del delicte fiscal, no era possible investigar. Millor dit, no era possible aplicar les penes corresponents a uns delictes que, és clar, s'havien comés. Ni tant sols podiem conéixer amb exactitut l'import del frau. Saviem que es tractava de més de 500.000 euros, però informacions fiables ho xifren en entre dos i tres milions d'euros. I això era una petita informació d'un banc, entre desenes, d'un paradís fiscal, no dels més importants, entre desenes.
La criatura (el Mas fill) el 9 de desembre de l'any passat, amb motiu del dia mundial contra la corrupció, va declarar, entre d'altres coses que si la gent pagués "millor els seus impostos caldrien menys retallades", que "el frau va contra el financament de Catalunya"... i que es comprometia a "combatre la corrupció i el frau en qualsevol ámbit". Veure http://lamentable.org/?p=1549 (article del Jiménez Villarejo), i http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/mas-afirma-que-fraude-contra-financiacion-catalunya-1261361.
Attac-Catalunya
Barcelona, 22 de novembre 2012