dimarts, 18 de setembre del 2012

La vaga del transport públic del 17 de setembre ha estat un èxit a Barcelona Valoració aturada i mobilització de CGT TMB Autobusos al matí

La vaga ha estat un exit malgrat els seveis minims.
 
 
Per empreses:

Al Metro de Barcelona, ​​99% d’aturada els què no tenen serveis mínims. Estan funcionant només els serveis mínims. Per posar un exemple de 5 a 6 del matí la freqüència de pas a la línia 4 era de 37 minuts, a partir de les 6’30, horari considerat hora punta, s’ha passat a una freqüència de pas de 8 minuts. L’empresa ha tret 3 serveis mínims de la línia 2 per posar-los a la línia 1. Aquests serveis mínims s’han denunciat davant els tribunals i s’ha demanat que no s’apliquin cautelarment a la jornada de vaga del 24 de setembre.

A Autobusos de Barcelona (TB), seguiment del 99% dels que poden secundar l’aturada, els serveis mínims estan en funcionament. En aquesta empresa s’ha afegit com a mesura reivindicativa la readmissió d’Andreu de Cabo.

A RENFE-ADIF el seguiment és del 95% dels que poden secundar la vaga, els serveis mínims funcionen amb normalitat.

A Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el seguiment és baix, encara estan arrencant trens algun inspector de l’empresa i les freqüències de pas dels combois estan incrementades.  

CONCENTRACIÓ-MANIFESTACIÓ DEL TRANSPORT I JORNADA DE LLUITA PER TOTS ELS SECTORS A BARCELONA

CONCENTRACIONS-MANIFESTACIONS A BARCELONA DILLUNS 17-S

AL MATÍ: 10’30 HORES A LA CONSELLERIA DE TRANSPORTS I MOBILITAT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA AVINGUDA JOSEP TARRADELLAS 2-6

A LA TARDA MANIFESTACIÓ: JORNADA DE LLUITA DE CGT A BARCELONA 17’30 HORES

A LA SEU DE PP DEL C/URGELL 249, EN MANIFESTACIÓ ANIREM A LES SEUS CENTRALS DEL PSC, ERC, ICV-EUiA FINALITZANT A LA PLAÇA SANT JAUME

La CGT, amb altres sindicats, ha convocat vaga de jornada completa que afecta a Barcelona a: RENFE, ADIF, METRO DE BARCELONA, TRANSPORTS DE BARCELONA, FERROCARRILS DE LA GENERALITAT i en altres comunitats autònomes a FEVE, METRO DE MADRID (4 hores de atur) ... contra les privatitzacions, les retallades salarials i socials, etc. La CGT ha realitzat la convocatòria per mitjà de la Federació Estatal de Transports i Comunicacions.

A la tarda la CGT de Barcelona ha convocat una jornada de lluita CONTRA LES RETALLADES SOCIALS I LA REFORMA LABORAL que consistirà en un recorregut per les seus dels diferents partits polítics.

La CGT ha decidit convocar una VAGA GENERAL A TOTS ELS SECTORS per al 31 D’OCTUBRE. Ara més que mai és imprescindible la resposta de la classe treballadora, perquè és evident per a tota la societat en conjunt que els polítics ni poden ni volen donar solucions a aquesta estafa a la qual criden crisi. Els poders financers s’han proposat acabar de forma radical amb els drets socials, confirmant, com diem fa temps, que la sobirania popular és una farsa en tota regla.

Mentre això passa, els nostres polítics, sense excepció, ens entretenen amb pactes fiscals, primes de risc, bons europeus, i molt circ. Confiats en l’escassa resposta social i aprofitant l’enèsim mareig de la perdiu per part de Toxo i Méndez, el desmantellament de la sanitat, del transport, de l’educació i la destrucció de l’ocupació pública, són ja un fet constatat, alhora que es oprimeix la capacitat econòmica de la ciutadania via impostos (IVA), reducció dels salaris i, el més greu, tancant empreses de tot tipus, enviant-nos a l’atur ia la precarietat quan no directament a la penúria econòmica ia la misèria. Per això apliquen sense rubor la reforma laboral aprovada a principis d’aquest any que ens retreu a les condicions de treball de fa més de cent anys.

Els miners, els treballadors de la sanitat, els empleats públics, els obrers de les fàbriques, els treballadors del camp, els estudiants, estan en lluita. A més, els ferroviaris i els mestres inicien una resposta a aquestes agressions al mes de setembre. Però a hores d’ara ja és imprescindible que sigui tota la classe treballadora i la majoria social que formem treballadors, aturats i jubilats els que donem una resposta conjunta i contundent.

Recorrerem, com ja vam fer fa un mes davant la seu de CiU, els carrers de Barcelona per dir-los a tots aquests polítics-que des dels seus poltrones i sense excepció porten anys aplicant les polítiques repressives dictades per l’FMI i el Banc Central Europeu, fent-ho en qualsevol àmbit en el qual tinguin poder i influència siguin quines siguin les seves sigles i les seves suposades ideologies, ja d’esquerres o de dretes-que ells SÓN EL PROBLEMA, NO LA SOLUCIÓ.

Amb jornades de lluita com la del 17 de setembre, la que estem preparant per al 26 de setembre, per dir prou a tanta injustícia, tanta repressió i al robatori de cent anys de conquestes socials que aquests polítics i banquers estan duent a terme, la CGT CONTINUARÀ ENDAVANT EN AQUESTA LLUITA I FA UNA CRIDA A LA MOBILITZACIÓ DE LA CLASSE TREBALLADORA JA secundar la vaga general QUE CONVOQUEM PER AL 31 D’OCTUBRE.    
Carlos Navarro, CGT-Premsa Barcelona, 649 83 94 90

Alta participació a la vaga de transports

Arribem al final de la jornada de vaga de transports que ha convocat la majoria de sindicats, i la conclusió és clara, ha estat un èxit rotund. Segons els sindicats, la vaga ha estat seguida per la pràctica totalitat de treballadores que podien fer vaga i no estaven cridades a cumplir els serveis mínims (que han qualificat d’abusius). Al metro i els busos de Barcelona el seguiment ha estat del 99%, mentre que a Renfe-ADIF ha estat del 95% segons la CGT. CCOO rebaixa el seguiment de RENFE al 80%, i el d’ADIF al 60%. Als Ferrocarrils de la Generalitat, on la CGT convocava en solitari, el seguiment ha estat més baix.

A Barcelona, el dia ha començat amb piquets a les cotxeres de TMB i RENFE, on s’hi han concentrat centenars de treballadores per controlar que no sortís cap vehicle que no fos dels serveis mínims, que els sindicats han decidit complir en aquesta ocasió. A les 10.30h ha començat una manifestació unitària del personal de Metro, RENFE i ADIF que ha partit del Departament de Territori i Sostenibilitat i ha arribat fins a la Plaça Sant Jaume, unint-se al pas amb els vaguistes de busos, que convocaven a la Plaça Universitat.

Pel camí s’han fet diverses accions. Personal de Renfe ha bloquejat durant diversos minuts trens de rodalies Renfe a l’Estació de Sants. Ha estat en el moment que s’han bloquejat alguns AVE quan la policia ha intervingut. Alguns treballadors han explicat en un d’aquest trens que anava cap a Madrid hi viatjava la líder del Partit Popular a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. Els antiavalots han desallotjat el personal que era a l’andana. Mentrestant, la plantilla de Metro bloquejava combois a la plaça d’Espanya. La manifestació ha acabat a la plaça de Sant Jaume.

Setmanari Directa (galeria fotogràfica)
http://www.setmanaridirecta.info/galeria/exit-rotund-vaga-transports

Valoració aturada i mobilització de CGT TMB Autobusos al matí

Mobilització i èxit de l’aturada general a autobusos TMB, on hi a hagut una aturada del 99% en els busos sense serveis mínims al conjunt de les 4 cotxeres de Barcelona.

Els treballadors de TMB, confluint amb treballadors que venien de l’Estació de Sants a plaça Espanya des d’on han sortit treballadors de Renfe i Metro. Unes 2500 persones a Plaça Universitat, tallant la Gran Via. Els treballadors en vaga de Renfe ha tornat cap a l’estació de Sants i els treballadors de TMB Metro ha continuat per la Gran Via de Barcelona, amb uns 1000 manifestants. A Plaça universitat s’ha unit a la concentració i manifestació de TMB d’autobusos, 500 persones més.

Tots junts, en diferents blocs, els manifestants del transport ferroviari públic català, han baixat pel Carrer Pau Claris fins a la Plaça Sant Jaume aglutinant uns 5000 manifestants en contra de la liberalització, per la readmissió d’Andreu de Cabo a TMB i la no aplicació de la retallada salarial al pretendre equiparar retallades a funcionaris, també als treballadors de transports d’empreses públiques com és el cas de Transports Metropolitants de Barcelona, amb pèrdua significativa de poder adquisitiu.

Per compartir i difondre:

 
Post Scriptum :
mani17sandreu
mani transports 17 setembre 2012 bcn tmb bus