dimarts, 25 de setembre del 2012

Celebrat el judici de l'encadenada

Ahir dilluns 24 de setembre es va celebrar el judici per una acció de suport a la Núria que va tenir lloc el 15 d’abril de 2010. Dos membres de la Campanya de suport es van encadenar a la Subdelegació del Govern espanyol a Girona en una acció de solidaritat mentre es deliberava al Tribunal Suprem la llibertat de la nostra companya. 


El judici es va iniciat a les 9:30h quan hi havia una concentració de suport a la porta dels jutjats de Girona. Abans d’entrar a la sala les persones que volien mostrar el seu suport als acusats s’han trobat que els bancs eren ocupats per agents de paisà que intentaven minvar el suport. 


Al llarg del judici van testificat 10 policies, nombre totalment desmesurat, i dos testimonis per part de la defensa.


La defensa es va basat en els vídeos aportats per la fiscal de les càmeres de seguretat de l’edifici i fotografies aportades pels mitjans de comunicació.


Mentre els advocats dels Mossos d’Esquadra i la fiscalia es van basat en les declaracions dels seus testimonis. Les declaracions per part dels agents  van ser totalment contradictòries. Els agents només recordaven fets puntuals i curiosament no recordaven les dues càrregues policials on van utilitzar les porres per dispersar els manifestants i agredir els activistes.


En les imatges presentades de les càmeres de seguretat no s’observava cap agressió per part dels manifestants cap als agents, mentre que si que es visualitzaven les dues càrregues policials.


El forense que va presentar els partes mèdics dels agents va considerar poc probable que les lesions corresponguin a les patides pels mossos. Al llarg del judici l’acusació no va estar capaç de demostrat cap dels càrrecs imputats als activistes. 


Sigui quina sigui la resolució del cas, nosaltres continuarem denunciant la repressió constant per part de la policia. 

Les següents fotos corresponen al dia de l'encadenada.

Son per a que els mosos fagin una mica de memoria.