dimecres, 15 d’agost del 2012

Êxit de participació en la trobada llibertària mundial de St-Imier (Suïssa) del 8 al 12 d’agost .

Els organitzadors de la Conferència Internacional de l'anarquisme a St Imier (BE) han expressat la seva  satisfacció per el balanç positiu de l'esdeveniment.  
Uns 3.000 anarquistes de diferents orígens han assistit a conferències, debats i concerts.

(ATS) "Hem demostrat que l'anarquisme és una força política coherent, alegre i amb ganes", va dir Arthur Auderset diumenge, un membre del comitè organitzador. Donada la forma fragmentada del moviment anarquista, no hi ha resolució conjunta es va adoptar en la reunió.

No obstant això, l'esdeveniment va reunir a convergir cap a una certa unitat del moviment de les tendències de molt lluny, assenyala Arthur Auderset.
L'elecció de la ciutat en el Jura bernés, que compta amb uns 4.800 habitants, no li devia res a l'atzar. Un aspecte de l'hotel de la ciutat, va acollir, fa 140 anys, el Congrés llibertari que va donar origen a la Internacional anti-autoritària. Entre els participants en aquesta conferència, al setembre de 1872 va ser el revolucionari filòsof rus Mikhail Bakunin.
La fundació de la Internacional de Lluita contra l'autoritarisme es va produir després de l'esclat de la Primera Internacional, posar fi al conflicte entre els socialistes marxistes anomenats liderats per Karl Marx i tendències llibertàries encarnat, mentre que Mikhail Bakunin i Suïssa William James. L'anarquista rus va viure diversos anys en el Jura bernés.Va morir el 1876 i la seva tomba és al cementiri de Bremgarten a Berna.
L'esdeveniment de cinc dies era públic. Les diferents activitats, conferències, teatre, concerts, exposicions, cinema i una fira del llibre-no només s'obre al moviment anarquista, sinó a tota la població.
"L'aparició dels habitants de la ciutat ens va donar una càlida benvinguda", diu entusiasmat Arturo Auderset. Mentre que alguns es temia, "hem demostrat que l'amistat i la convivència van ser part dels nostres valors".
http://www.journaldujura.ch/nouvelles-en-ligne/suisse/bilan-positif-pour-les-rencontres-internationales-de-lanarchisme