dimarts, 10 de juliol del 2012

La lluita dels miners es la lluita de tots i totes les treballadoras

setmanes a les conques mineres, l'equip de documentalistes de LaTele.cat, ha estat testimoni d'un fustigació constant, dia, tarda i nit per part dels miners a les forces de seguretat de l'estat, plantant barricades i defensant des de la dominació del terreny, la guerra de guerrilles i l'acció directa. També plantejant enrroques en els pous des dels quals es mantenen autovies carreteres i vies fèrries bloquejades per hores. La resposta policial, lluny d'afrontar el problema de cara, no entra a la batalla. Fins i tot els representants policials tenen un to comprensiu i conciliador que és poc habitual, tant com que algú els planti cara en el seu terreny: la violència.

Malgrat les oportunitats de gastar material antiavalots contra els miners en la barricada, les forces de seguretat de l'estat s'està dedicant a atemorir a la població que, a la seva manera, està bolcada en la lluita donant ànims, aliments, recollint diners, fent assegudes, protestant pacíficament en suport als que planten cara amb alguna cosa més que les mans nues.

Assalts a cases, trets i gaseamientos a la població i als tancats als pous, assetjament a les carreteres, destrucció de béns privats ... Aquesta és la política dels que volen semblar treballadors. No s'adonen que el llop, per molta pell d'ovella que li posin els mitjans, sempre serà LLOP.

Des LaTele.cat volem posar l'accent en la total desinformació que està havent sobre una vaga indefinida que ja fa gairebé 50 dies, amb els tancaments més llargs de la història, que ha realitzat més de 500 talls de vies defensats amb coets, que té una marxa negra a les portes de Madrid amb el poble de la capital bolcada, al qual s'uneixen altres empreses en vaga o els aturats.

ÀNIM MINER@.S Teniu la moral, la raó i també la força.

Després de 2