dilluns, 18 de juny del 2012

Cronica de la manifestació contra la repressió

La ciutat de Girona també ha acollit la convocatòria de manifestació antirepressiva d'aquest 16 de juny arreu dels Països Catalans. La manifestació ha començat a 2/4 de 7 de la tarda davant de l'edifici de Correus i ha recorregut pels cèntrics carrers comercials de la ciutat, amb crides per l'alliberament immediat de l'Andreu, per la retirada de càrrecs de la resta de vaguistes del 29-M i contra les polítiques de retallades socials i d'absoluta precarietat laboral que recauen sobre les treballadores.



La manifestació, organitzada per Alerta Solidària, Maulets i el Grup Antirepressiu, ha aplegat més d'un centenar de persones que han mostrat un cop més la seva solidaritat. Tal com anunciava el manifest elaborat per aquestes tres organitzacions: “Per a nosaltres, que formem part dels col·lectius i moviments socials de la ciutat i que treballem dia a dia per millorar-la i millorar les condicions de vida dels i les seves habitants, l’empresonament de l’Andreu ens causa un dolor profund. Són el millor de la nostra comunitat; són el futur; són nosaltres.”

La primera parada ha estat a la seu principal de “CaixaBank”, al començament del carrer Sta. Clara, on s'ha empaperat els vidres de l'entitat i s'han llegit i dedicat unes paraules contra els rescats bancaris planificats pels governs i les diverses institucions financeres. S'ha exigit, en canvi, un rescat immediat cap a la ciutadania, que cada dia es veu més abocada a la misèria i a l'atur. Finalment s'ha recordat el cas d'Islàndia per tal d'exigir les responsabilitats penals i polítiques corresponents, amb els exemples més evidents i vergonyosos de Fèlix Millet i Rodrigo Rato.

La darrera parada ha estat al davant de la seu de la Generalitat, on s'ha llegit el manifest per la “Llibertat de l'Andreu i l'absolució dels imputats pel 29-M” i el de la Plataforma contra les retallades de Girona, que també donava suport a la convocatòria.

Finalment, sota els crits de “Si ens toquen a una ens toquen a totes”, s'han recordat les properes convocatòries antirepressives de Girona. Aquest 18 de juny hi ha previst la declaració de 4 companyes imputades per la protesta de la visita d'Artur Mas a la UdG, ja sumen 11 estudiants i una treballadora del PAS. I el 29 de juny es celebra el judici aplaçat cap a dos solidaris amb la Núria Pórtulas que es van encadenar per exigir la seva Absolució a l'abril de 2010. A més a més dels casos de la multa de 4.500 euros per manifestar-se contra el feixisme i racisme a Salt i dels encausats per la visita del conseller de sanitat Boi Ruiz a l'estiu passat.

Extret de la directa