dimecres, 2 de maig del 2012

Crònica del comiat al company Michel

Ahir a les 11 del matí vam acomiadar  el nostre company Michel Rosselet.

El passat dimarts 1 de maig a les 11 del matí vàrem acomiadar al nostre company Michel, mort d’un sobtat infart el passat 29 d’abril als 55 anys d’edat.

L'acte tingué lloc a la vora del riu Onyar, en un lloc força bonic per a rendir-li homenatge, a tocar del tanatori de Girona on es va fer la vetlla tal i com a ell li hagués agradat: 

Sense capellà ni crucifixos, amb amics i amigues, companys i companyes del sindicat, la seva companya Iolanda, el seu fill Sergi i els seus pares i germanes.

A la seva memòria es va repartir un petit recull de textos extrets d’entre els elaborats pel mateix Michel durant la seva tasca en front la Secretaria de Comunicació del Sindicat d’AA.DD de la CGT - Girona. Tot seguit es va llegir un petit escrit realitzat pel nostre company Jordi Callol.

En aquest comunicat es fa un repàs a la seva vida militant anarcosindicalista des dels seus inicis a la seva Suïssa natal, la seva arribada a Badajoz i després Madrid on s’afilia a la CNT-AIT i posteriorment a la CGT. El seu pas per Barcelona, on participa a l'emissora lliure Ràdio Contrabanda, i acabant tot recordant la seva feina a la CGT de Girona des que es trasllada amb la seva companya Iolanda a viure a l’Empordà, on neixerà el seu fill Sergi. El comunicat conclou amb unes paraules del propi Michel en les que ens incita a continuar lluitant per la revolució social.

Després de la lectura del citat comunicat es van llegir dos poemes, de Machado i García Lorca, gràcies a la participació de dos de les assistents.

Per la seva banda la seva germana ens va recordar que ell sempre les va guiar pel bon camí, que de petit sempre es revolucionava a l'escola i que de ben jove ja volia venir a Espanya.

La seva companya Iolanda ens va animar a continuar lluitant, per ell i per que un altre mon és possible, i no només possible sinó necessari quan mirem el que ens envolta.

La seva mare després de manifestar emocionada la duresa del moment també va dedicar unes paraules d’agraïment als companys i companyes presents.

La darrera intervenció va ser pel company Antonio que també ens va recordar unes paraules d’en Michel referents a la situació actual. Unes paraules d’esperança i lluita resumides en un desig:
Revolució, Revolució i Revolució.

L'acte va concloure amb el cant de la Internacional anarquista.

Aquest matí (2 de maig) el seu cos ha estat incinerat.

Durant tota la vetlla han estat presents una bandera roja i negra i un ram de flors on es podia llegir "Visca la revolució social"

Michel que la terra et sigui lleu.