dimarts, 8 de maig del 2012

Crònica de la Jornada Aticapitalista de l’1 de Maig a Girona

Jornada anticapitalista de l’1 de Maig a Girona        

Seguiment  dels actes convocats per les diferents organitzacions de l’esquerra anticapitalista de la ciutat
La jornada de l'1 de maig a la ciutat de Girona va començar al matí amb la manifestació convocada pels sindicats CCOO i UGT, que va reunir al voltant de 1.500 persones. Prop de 500 persones hi van participar formant part dels blocs convocats pel sindicat COS i l’Assemblea Popular de Girona. La manifestació va començar a la plaça de la Independència i va recórrer els principals carrers de la capital gironina fins arribar a la plaça del vi. Durant el recorregut, es van dur a terme accions contra entitats bancàries, immobiliàries i la Cambra de Comerç. En aquests blocs, també s’hi van afegir membres de la PAH, Revolta Global i la IAC.
A les sis de la tarda, va començar l’acte anticapitalista convocat pel sindicat CGT, Endavant i l’Assemblea Popular de Girona, que va comptar amb 400 participants. La convocatòria va arrencar amb la lectura d’un escrit en memòria de Michel Rosselet, secretari de comunicació de la CGT-Girona, que va morir de manera sobtada el dia 29 d’abril. A continuació, diverses persones afectades per la precarietat laboral, l’atur, les execucions hipotecàries i els acomiadaments indiscriminats que imposa la patronal van fer diferents parlaments curts. Entre el gener i el març d’aquest any, a les comarques gironines, els ERO han incrementat un 27% respecte el mateix període de l’any passat i han afectat un total de 927 treballadores.
Seguidament, la manifestació va iniciar el seu recorregut cap a la plaça de la Independència i es va aturar davant la seu de CCOO i UGT per denunciar el paper que estan duent a terme aquests sindicats pactistes. Davant la seu de la Generalitat a Girona, es va llegir un manifest per tornar a denunciar les dures polítiques de retallades i austeritat que està aplicant el govern de CiU i es va posar com a exemple el cinisme de l’alcalde de Salt, que fins i tot “ha retallat les fonts d’aigua potable de la vila”. Durant la manifestació, es van cridar consignes contra la banca, el capitalisme, les retallades i la patronal i també contra diferents càrrecs polítics.
De nou al punt de trobada de la rambla, es va llegir un manifest conjunt on es recordaven els casos repressius viscuts recentment en el marc de la darrera vaga general i s'exigia la llibertat immediata de les persones presos (Dani, Isma, Javi i Laura). Finalment, membres de la campanya per la llibertat de Núria Pórtulas van recordar que, després de tres anys, la mobilització continua activa per donar suport a les tres persones pendents de judici arran de les diferents accions solidàries que es varen dur a terme pel seu alliberament.
Durant tot el recorregut, la manifestació va ser seguida de prop per un ampli desplegament policial, que va acabar amb la identificació de cinc persones al matí i una a la tarda. Aquest fet s’emmarca en el context de persecució policial a la qual el Departament d’Interior sotmet els diferents actes i mobilitzacions dels moviments socials i combatius a Girona.
http://www.directa.cat/noticia/jornada-anticapitalista-l%E2%80%991-maig-girona