dimarts, 13 de març del 2012

Els fets del 16 de desembre i les sevesconseqüències

Els fets del 16 de desembre de 2011 amb la visita d'Artur Mas en motiu de la commemoració del 20è aniversari de la UdG a Sant Domènec, van marcar una data negra en la història recent de la UdG. En aquella jornada es va produir l'entrada dels anti-avalots a la Facultat de Lletres amb l'autorització de la Rectora així com brutals càrregues policials i agressions contra professorat, personal administratiu i alumnat que es manifestava contra les retallades, la privatització de la universitat i la política neoliberal del govern actual i del rectorat.


Aquests fets van desencadenar el rebuig de bona part de la comunitat universitària i de la societat en general, de manera que en una setmana, es van recollir i presentar al rectorat 1.200 signatures exigint: La dimissió de la rectora Anna Maria Geli, la retirada dels càrrecs contra les persones imputades, la denúncia formal i pública per part del rectorat de l'actuació dels Mossos d'Esquadra i la dimissió de Felip Puig com a Conseller d'Interior.


Sense que cap d'aquestes exigències s'hagi produït, en aquest moment, segueixen les conseqüències repressives d'aquells fets, és per això que des de la Plataforma UdG volem informar dels següents punts:


Denúncia col·lectiva per lesions

Sis persones agredides pels antiavalots dels Mossos en les càrregues policials han presentat al jutjat d'instrucció de Girona una denúncia col·lectiva per sis faltes de lesions i de coaccions contra:

- Anna Maria Geli, rectora de la UDG ( com a responsable i cooperadora necessària de l'entrada dels cossos policials a l'interior del recinte universitari)

-Vicerector del campus (dóna l'ordre juntament amb la rectora de l'entrada dels brimo)
- Sots inspector dels mossos d'esquadra (responsable de la brigada mòbil mossos)
- Intendent i inspector dels mossos d'esquadra (superiors jeràrquics)


Ampliació del nombre d'encausats

El mateix dia 16 de desembre, 3 persones van ser detingudes i encausades amb càrrecs d’atemptat contra l’autoritat. En els últims dies, s'ha conegut que la brigada d'unitat central d'informació dels mossos d'esquadra ha encausat 5 persones més: en total 8 persones encausades, 2 treballadores del PAS i 6 estudiants.

Aquestes 5 persones han d'anar a declarar davant del jutge el 16 dia de març de 11'30 a 12'30.

Des de la Plataforma UdG, convoquem a la comunitat universitària a seguir i participar de les convocatòries i mobilitzacions de suport a les companyes encausades i en defensa de la universitat pública i de qualitat. Recordem que divendres 16 hi ha la declaració al jutjat i que hem fet les següents convocatòries:

9:30 tothom davant el rectorat. (és important l'assistència i la puntualitat)

10:00 Roda de premsa davant del rectorat, intervindran: Benet Salellas (advocat) , un membre de la plataforma i una professora.

10:00 - 10:30 Concentració davant el rectorat per baixar fins a jutjats.

11:30 Concentració davant del jutjat.

Si en toquen a una ens toquen a totes!


Plataforma UdG.