divendres, 10 de febrer del 2012

Es presenta públicament a Girona la campanya "Defensar la sanitat pública no és cap delicte. Absolució pels 6 encausats!"

La campanya “Defensar la sanitat pública no és cap delicte. Ni retallades, Ni repressió. Absolució pels 6 encausats” s’ha presentat públicament el matí del dijous 9 de febrer amb una roda de premsa al vestíbul de l’Hospital Josep Trueta de Girona. A més dels mitjans de comunicació, també hi ha acudit un bon nombre de treballadors i usuaris de l’hospital i persones que han fet acte de presència per mostrar el suport als imputats.
A la roda de premsa hi ha intervingut Imma Noguerola com a membre de la campanya, l’advocat Benet Salellas, el doctor i professor de Treball Social de la Universitat de Girona Jose Manuel Barbero, i el membre d’Units pel CAP i director de la revista CaféAMBllet Albano Dante.
Imma Noguerola ha presentat la campanya i ha contextualitzat la situació, recordant que els fets es van desenvolupar en un acte de protesta de més de 200 persones contra una conferència del conseller de salut Boi Ruiz. Noguerola ha denunciat el caràcter polític del procés, que segons la campanya de suport respon a una estratègia per criminalitzar i reprimir a les persones que s’oposen a les retallades, i ha declarat que els sis encausats són caps de turc d’aquesta política repressiva. La representant de la campanya ha negat categòricament que es produís cap mena d’agressió a l’alcalde de Girona Carles Puigdemont, i ha afirmat que la concentració va ser un acte de protesta legítim, en el que es va intentar bloquejar l’entrada a l’Espai Caixa.
Des de la campanya també s’ha recordat que la voluntat de Puigdemont de voler entrar a l’interior de l’edifici passant entre les persones concentrades va significar una clara provocació en el clima de tensió existent. La representant de la campanya també ha denunciat l’existència de fitxers il·legals i l’ús que en fan els Mossos d’Esquadra per identificar i perseguir l’activitat social i política de les persones, i ha recordat que en el moment dels fet no es va identificar cap dels manifestants. Imma noguerola ha recordat que durant la primera setmana de campanya s’han recollit més de 300 adhesions, i ha anunciat les convocatòries previstes, entre les quals destaquen una concentració el divendres 17 de febrer a les 8 del vespre a la Plaça del vi i una altra en motiu de la citació dels imputats davant del jutge, el dimecres 22 de febrer a un quart de deu del matí davant dels jutjats de Girona.
Seguidament, Benet Salellas ha exposat la situació legal del cas, i ha constatat la importància de la declaració de l’alcalde de Girona davant del jutge, que en gran part marcarà el procés. Salellas ha denunciat que el procés judicial respon a la voluntat de criminalitzar les persones que s’oposen a les retallades, i que no és casual que entre els 6 imputats hi hagi tant treballadors de l’àmbit sanitari com activistes dels moviments socials. Benet Salellas, també ha recordat que l’estat de dret hauria de permetre actes de protesta legítims com el del 14 de juliol.
A continuació, Jose Manuel Barbero ha fet una breu intervenció sobre com en els últims anys ha canviat la relació entre capital i treball. Barbero ha denunciat que les retallades actuals s’estan utilitzant com a mecanisme per privatitzar gradualment els serveis públics com el sanitari, i que la repressió és una condició imprescindible per a invisivilitzar les veus que s’hi oposen i per garantir l’aplicació d’aquestes mesures.
Per acabar la roda de premsa, Albano Dante ha fet palesa l’escalada repressiva contra tots aquells que s’oposen i critiquen públicament les mesures neoliberals aplicades pels govern de Convergència i Unió. Dante ha exposat el cas de la publicació que dirigeix, CafeAMB llet, la qual ha estat denunciada pel consistori per publicar la mala gestió econòmica i els presumptes casos de corrupció de Ramon Bagó. El periodista ha acabat la seva intervenció constatant la importància de la solidaritat contra aquelles persones que pateixen la repressió, i fent una crida a seguir la campanya i a acudir a les convocatòries.
Després de les preguntes dels mitjans presents a l’acte, des de la campanya s’ha tornat a exigir l’arxivament del cas i l’absolució de les sis persones encausades, així com l’aturada de l’escalada repressiva contra les persones i col.lectius que s’organitzen i lluiten contra les retallades. La representant de la campanya també ha volgut recordar que aquesta estratègia repressiva no aconseguirà silenciar-los, i que els reafirma en el compromís de continuar lluitant pels drets de les classes populars.
La campanya continua amb la recollida d’adhesions, i se’n pot seguir l’activitat a la pàgina http://www.niretalladesnirepressio.org/