diumenge, 12 de febrer del 2012

El PP imposa per Reial Decret i repressió policial la seva reforma laboral Comunicat Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT

El BOE d’avui 11 febrer 2012 publica el Reial Decret Llei sobre mesures urgents per a la Reforma Laboral. Ahir ho aprovava el consell de ministres del Partit Popular i la CGT juntament amb altres organitzacions sindicals i socials convocava, a diverses ciutats, concentracions populars contra aquesta reforma laboral.
La CGT condemna l’actuació policial, actuació que expressa l’actitud que aquest govern planteja davant dels que seguirem ocupant el carrer: decrets contra la classe treballadora i repressió contra la població que exercita el seu dret a la manifestació. En aquest sentit, CGT condemna la intervenció de la policia i exigeix ​​la llibertat immediata sense càrrecs per als nou detinguts a la manifestació de Madrid.
La CGT denuncia l’actitud dels responsables polítics que manen a la policia i exigeix ​​l’alliberament immediat sense càrrecs de les nou persones detingudes arbitràriament per policies "indocumentats" i servils als interessos dels polítics. Aquesta reforma laboral planteja a les clares la lluita de classes que el capital estan exercint contra la classe treballadora i la població. La reforma laboral ha ignorat fins a última hora a tota la població, amb un envanit i vergonyant ministre explicant a Europa l’agressivitat de la reforma, que significa la reafirmació de velles reformes i introdueix nous atacs per fer-nos pagar el seu malbaratament, la seva avarícia, la seva riquesa, el seu capitalisme, les seves crisis. Aquesta Reforma Laboral tracta, entre altres aspectes, els següents:
* Llibertat absoluta per acomiadar a l’objectivar per llei l’acomiadament procedent i eliminar l’autorització administrativa en els acomiadaments col·lectius (ERO)
* Rebaixa substancial de la indemnització per acomiadament, generalitzant la de 20 dies, amb un màxim de 12 mensualitats i deixar l’acomiadament improcedent de 33 dies amb un màxim de 24 mensualitats com a norma general per a tots els contractes a partir del 12 de febrer, i com a residu els 45 dies fins a aquesta data de febrer.
* Acomiadament absolutament gratuït per a les empreses de menys de 50 treballadors/es, ja que els permet contractes amb un període de prova d’un any i de ser acomiadats durant el període de prova, la indemnització és 0.
* Eliminació de la força normativa del Conveni Col·lectiu per dues vies, una, permetent que l’empresari es despengi de l’aplicació de les condicions salarials i de les condicions de treball: jornada, sistemes de retribució, sistemes de torns, mobilitat funcional i geogràfica i, l’altra, acabant amb la ultraactivitat dels convenis fixant un temps màxim de 24 mesos. Es tendeix a la negociació individual i el conveni d’empresa.
* Instauració dels contractes precaris com la norma de contractació (contractes molt barats que el treballador, si vol, complementa amb les seves prestacions d’atur) i, alhora, contractació incentivada i subvencionada, per l’empresari .
* Eliminació de la força de les i els treballadors en deixar sense contingut efectiu el dret fonamental dels sindicats a la defensa dels drets col·lectius, atorgant a l’empresari tota la capacitat de decisió a l’hora de complir o no les condicions col·lectives pactades en els convenis.
* Facilitació de l’acomiadament per absentisme incloent les baixes per malaltia.
* Modificació del contracte a temps parcial per compatibilitzar-lo amb les hores extraordinàries, el que sens dubte afavorirà el frau en la contractació i la consegüent reducció de cotitzacions a la Seguretat Social.
* Reducció de les i els empleats públics igualant les seves condicions a les de l’empresa privada i permetent que les persones que cobren la desocupació desenvolupin treballs dels serveis públics.
Per a la CGT, aquesta Reforma Laboral culmina EL ROBATORI I L’ESPOLIACIÓ dels drets laborals i col·lectius que encara constituïen el cos bàsic del sistema de relacions laborals al nostre país. S’ha buidat de contingut democràtic el sistema de relacions laborals i es "legalitza" l’única llibertat existent en la realitat laboral i social: la llibertat del capital (empresariat) per a disposar unilateralment de qualsevol contracte (treballador/a) tant a l’entrada del mercat de treball, durant la permanència i en la sortida. S’elimina per "llei" el dret (els drets) del treball, en ser aquest tractat com una mera mercaderia, tractant al treballador/a com un cost variable: treballar en qualsevol condició i reduint dràsticament el preu d’aquests contractes.
Per a la CGT, aquesta reforma només té una lectura sindical i social: CAL DEROGAR-LA i el camí per a això és LA LLUITA COL·LECTIVA, laboral i social i l’ocupació del CARRER amb milers, milers i milers de persones. Amunt els que lluiten! 11 febrer 2012

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

www.rojoynegro.info/articulo/accion-sindical/comunicado-cgt-el-pp-impone-real-decreto-represion-policial-su-reforma-labo
Descarrega el document de la reforma laboral