dissabte, 14 de gener del 2012

Un centenar de persones es movilitzen a Girona contra l'acomiadament d'Ana Pozo

Notícia publicada ahir a D. de G.
ACN 13/01/02
Clam per la readmissió d´Ana Pozo, treballadora de l´empresa Eulen. Els treballadors reivindiquen que l'acomiadament és una tàctica per camuflar la reducció de 200 hores de servei.Un centenar de persones s'han concentrat aquest matí davant l'Ajuntament de Girona per reivindicar la readmissió d'Anna Pozo, treballadora acomiadada de l'empresa Eulen SA, que fa els serveis de neteja dels equipaments municipals de Girona- i les sancions que l'empresa ha fet a cinc treballadores que són delegades sindicals. Segons els treballadors, l'acomiadament és "una repressió sindical i una tàctica de camuflatge" perquè Anna Pozo, de la secció sindicat CGT-Eulen a l'empresa, es va enfrontar a les 200 hores de reducció laboral en els serveis dels equipaments municipals de l'Ajuntament de Girona. Els treballadors acusen el consistori de ser "còmplice" amb l'empresa de neteja.

Des de primera hora del matí, un centenar de persones - diversos ciutadans i treballadors de l'empresa de neteges EULEN SA- s'han concentrat davant l'Ajuntament de Girona per reivindicar i demanar la readmissió de la responsable del sindicat de la neteja de CGT de Girona, Anna Pozo, i que es retirin les sancions de 16 dies sense feina i sou a quatre treballadores delegades de CGT i una altre de CCOO a l'empresa.


Segons la treballadora acomiadada, Anna Pozo, tots els problemes van començar quan una persona de l'Escola Bruguera - el centre on treballa la responsable sindical- va queixar-se de les visites que les cinc membres del Comitè d'empresa feien per informar a Pozo sobre els acords presos en una reunió sobre Prevenció de Riscos Laborals. A partir de llavors, l'empresa va acomiadar a Anna Pozo i va sancionar a les cinc representants sindicals amenaçant a totes les altres treballadors amb l'acomiadament si parlaven amb el comitè.

Segons Pozo, totes aquestes sancions i mesures són senzillament una "tàctica per camuflar" la reducció 200 hores de servei que l'empresa ha realitzat als equipaments municipals. EULEN SA, una empresa subcontractada per l'Ajuntament de Girona, s'encarrega de la neteja de bona part dels equipaments municipals tals com centres cívics, escoles i piscines públiques.

Reducció que afecta a la neteja dels equipaments muncipals

Els treballadors critiquen que la reducció d'hores no només les perjudica econòmicament sinó que afecta negativametn a la neteja dels equipaments municipals. Les treballadores acusen així al consistori gironí de ser "còmplice" amb l'empresa de neteja, permeten que EULEN SA realitzi una "política que limita la llibertat sindical" i "atemoreix a tota la plantilla". Els treballadors demanen a l'Ajuntament que "municipalitzi tots els serveis privatitzats" i intercedeixi per retirar les sancions imposades i readmetre a la treballadora acomiadada.

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Girona ha donat suport a la convocatòria i segons el seu portaveu, Jordi Navarro, demanarà explicacions al consistori sobre aquesta problemàtica. Tant Navarro com Pozo destaquen que els acomiadaments i les sancions són una forma de "repressió sindical" per part de l'empresa que "no es pot tolerar". Pozo assegura que la direcció de EULEN SA feia temps que volien fer-la fora per la seva relació amb el sindicat de neteja de la CGT de Girona.

Les treballadors han avançat que continuaran realitzant concentracions i enganxant cartells pel centre de la ciutat fins que l'Ajuntament o l'empresa respongui a les seves demandes.