dimarts, 10 de gener del 2012

REUNIÓ COMITÉ EMPRESA EULEN (DEPENDÈNCIES DE L'AJUNTAMENT) I L'AJUNTAMENT DE GIRONA

Avui s'ha celebrat la reunió entre membres del comité d'empresa d'Eulen (Dependències de l'ajuntament de Girona) representants de CC.OO. i CGT i la regidora de l'ajuntament Mª Àngels Planas i la cap de personal de l'ajuntament Núria Masdemont.

Els representants sindicals han informat dels fets ocorreguts a l'empresa Eulen, encarregada de la neteja de les dependències de l'ajuntament. (Escoles, centres cívics, poliesportius…). S'ha informat a l' ajuntament de la repressió sindical i laboral que estan patin les treballadores d'aquest centre, desde que CGT va guanyar les eleccions sindicals i que ha culminat amb la sanció a 5 delegades del Comité d'Empresa d'Eulen i l'acomiadament de la Secretària General del Sindicat de Netejes i Manteniment de la CGT de Girona, Ana Pozo.

Gràcies a una carta que va fer arribar el Director de l'escola Bruguera a l'empresa EULEN on denúncia la reunió que va tenir lloc entre delegades de personal i seguretat laboral amb les treballadores del centre, ha tingut resposta per EULEN com a sancions de 16 dies a 5 delegades del comité d'empresa i l'acomiadament d'Ana Pozo.

Ens ha sorprès la resposta de la regidora de l'ajuntament, ja que no tenía constància d'aquests fets, ens ha comunicat que es reuniria amb l'Empresa i que consultaria els serveis jurídics de l'ajuntament per aquest fets.

També s'ha desmontat l'argument de l'empresa on feia saber que el client s'havia queixat, en cap moment l'ajuntament, qui es el veritable client de l'empresa, ha fet cap carta de queixa a Eulen.
Per últim hem fet saber a l'ajuntament la reducció de 250 hores de servei que Eulen esta aplicant algunes dependències de l'ajuntament com per exemple: al Centre cívic de Sant Narcís o Sta Eugènia. Ens ha deixat planxats quan la regidora ha comunicat que no tenen constància de aquesta reducció de hores i que s'informaran també.

Desde CGT volem denunciar la persecució sindical que estant rebent les delegades de personal d' EULEN, així manifestar la nostra repulsa a aquests fets. Hem fet saber a la regidora que no podem permetre aquesta situació i que volem la retirada de les sancions i la readmisió d'Ana Pozo, ja que es deixen totalment indefenses les treballadores de neteja i que sospitem que tot es redueix al empitjorament de les condicions laborals d'aquestes treballadores.

Sindicat de Netejes i Manteniment de les comarques de Girona- CGT