dimarts, 20 de desembre del 2011

No n'hi ha prou de lamentar Comunicat de l'Assemblea Plataforma UdG

Comunicat No n'hi ha prou de lamentar

El passat divendres 16 de desembre, en motiu de la visita d'Artur Mas als actes de celebració del 20è aniversari de la UdG, unes 300 persones, estudiants, PAS i professorat, es van manifestar a l'exterior de l'església de Sant Domènec, per mostrar el rebuig a la visita del president, en un acte privat i elitista, així com a la política de retallades del govern i de la UdG, que afecten tant a la qualitat docent, com al cost de la formació, i a les condicions de treball del personal de la universitat i del professorat.

L'acte de protesta es va produir enmig d'un fort i desproporcionat desplegament dels Mossos d'Esquadra (al voltat d’unes vint furgonetes d’antiavalots), i va tenir com a conseqüència una brutal càrrega policial contra estudiants, professors i resta de treballadors, dins l'edifici de la facultat de Lletres, amb l'autorització de la rectora.

El resultat de la càrrega va ser de 15 manifestants ferides i la detenció posterior, un cop finalitzada la protesta, de 3 persones amb càrrecs d'atemptat a l'autoritat i desordres.

El Rectorat de la UdG, el mateix divendres va publicar un comunicat on lamentava els fets, justifica la necessitat de protegir els assistents a l'acte i apel·lava al respecte, la tolerància i el diàleg.

Davant d'això, volem manifestar:

-No n'hi ha prou de lamentar els incidents, quan des del Rectorat s'ha autoritzat l'entrada dels Mossos d'Esquadra a la Universitat.

-No es pot justificar la necessitat d'intervenció en un acte de commemoració del 20è Aniversari de la UdG, totalment elitista, exclusiu i excloent, prova de la lògica que regeix la política del Rectorat, just quan s’han acomiadat a tants treballadors i s’ha imposat unes taxes privatives als estudiants.

-Els que parlen de respecte i la tolerància són aquells que estan utilitzant la violència i sense establir cap tipus de diàleg amb la comunitat universitària, i ja són molts mesos amb aquesta actitud.

-Els qui parlen de diàleg són justament aquells que han imposat acomiadaments i retallades sense tenir en compte estudiants, professorat i PAS, en definitiva a la comunitat universitària. Aquesta comunitat està essent maltractada amb decisions com l’augment d’alumnes per grup-classe, menys optativitat, augment de la càrrega docent per professorat a temps complet, acomiadaments (eufemísticament anomenats no-renovacions) del professorat associat i de treballadors interins, increment de les taxes universitàries, i un llarg etcètera. Actes de violència institucional als quals cal afegir la cirereta del pastís del passat divendres: actes de violència física contra la comunitat universitària.

Amb quina legitimitat, doncs, es fa servir la retòrica de la convivència, el respecte i el diàleg? Amb qui s'ha dialogat per aplicar les retallades?

El comunicat oficial del Rectorat, així com la versió policial de la conselleria d’Interior, són una mostra de la voluntat i l'estratègia de criminalització de les persones i moviments que lluiten per defensar els drets socials, contra les retallades, contra les privatitzacions, que el govern de la Generalitat està impulsant.

Per aquests motius, seguim denunciant l'actuació repressiva i la violència injustificada per part dels Mossos d'Esquadra, així com l'entrada del cos policial dins del recinte universitari, sota l'autorització de la rectora.

I per això, exigim:

-La dimissió de la Rectora Anna Maria Geli, com a corresponsable d'uns fets tant greus com haver autoritzat la presència i actuació policial dins el recinte universitari.

-La denúncia formal i pública per part del Rectorat de l'actuació desproporcionada dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra, que han agredit i posat en perill la integritat dels estudiants, PAS i professorat, que legítimament es manifestava.

-La dimissió de Felip Puig com a Conseller d'Interior i màxim responsable de l'actuació violenta dels Mossos d'Esquadra en aquesta manifestació com en d'altres mobilitzacions socials.

-La retirada dels càrrecs contra les persones imputades.

Prou repressió contra els moviments socials

Prou retallades a la universitat

L'educació no es negocia


Assemblea Plataforma UdG