dissabte, 19 de novembre del 2011

Manifest de la CGT per l’abstenció activa i conscient

Elaborat pel Comitè Confederal de la CGT
El 20 de novembre de 2011 estan convocades eleccions generals polítiques per decidir la composició del Parlament i govern espanyols en els pròxims quatre anys. Un cop més, la classe política ens demana que siguem còmplices amb el seu servitud als interessos del capitalisme i, amb això, acatem l’injust règim social i polític vigent.
Després de més de trenta anys d’eleccions polítiques i governs de diferents pelatges, el resultat per a la classe treballadora no ha vingut sent un altre que la pèrdua constant de drets i conquestes socials, una i altra vegada retallades per les successives reformes laborals, decrets i ajustaments: acomiadament lliure i barat, precarietat i temporalitat en l’ocupació, submissió de les i els treballadors a la voluntat empresarial, retallades de pensions, legislació laboral al servei dels interessos de la patronal …
Aquestes reformes, que no haguessin estat possibles sense la complicitat del sindicalisme institucionalitzat, ens han portat a la realitat actual: més de cinc milions de persones en atur, gairebé dos milions de famílies amb tots els seus membres sense feina i condemnades a la misèria i exclusió social; centenars de milers de persones han perdut els seus habitatges, 13 milions de treballadors i treballadores tenen ingressos anuals inferiors als 12.000 euros; congelació de les pensions; posada en mans privades i espoli del patrimoni de tots i totes; retallada dels serveis públics essencials com sanitat i educació, i agressió salvatge a la natura i medi ambient i a la salut de les persones.
Davant aquesta situació, la CGT no col·laborarà ni serà partícip de la farsa programada per al 20 de novembre. Propugna l’abstenció activa enfront de les eleccions polítiques i la mobilització social enfront de les injustícies.
Ja la CGT en el seu últim Congrés celebrat a Màlaga deia en els seus acords que les arrels d’aquesta injusta situació són "… l’autoritarisme (en l’actualitat bàsicament representat per l’organització estatal) i la usurpació privada de la riquesa socialment produïda (actualment representada pel capitalisme). Tots dos factors -l’organització estatal i el capitalisme- apareixen cada vegada més com la mateixa cosa. Governs i capital són ja el mateix. Els governs gestionen localment els interessos del capital en els seus àmbits respectius i el capitalisme es val de l’estructura dels estats per a perpetuar-se, és a dir, per sobreviure com injustícia i desastre globals. Sense la supressió d’aquestes dues poderoses forces, ambdues antagòniques de la humanitat, no és possible un altre món que el de la injustícia totalitzadora i l’explotació global. "
D’acord amb l’anterior i en l’absolut convenciment que la classe política, en compliment de la seva funció servil, no té intenció ni la més mínima possibilitat de fer alguna cosa que valgui la pena a favor de la justícia i la igualtat social, de fer cosa que no sigui el que li està manat fer, la CGT defensa que és la mobilització social i, en particular, la de la classe treballadora l’únic agent capaç de transformar aquesta societat en alguna cosa mereixedora de ser viscuda amb dignitat.
També recordava el Congrés de la CGT a Màlaga que "El dret i les lleis de l’Estat no són una eina efectiva de llibertat i emancipació social, que les i els treballadors i la societat puguin utilitzar a conveniència. Al contrari, són eines en mans del poder per imposar la seva llei". Pel que, enfrontats avui a la necessitat de fer alguna cosa per canviar la situació, hi ha moltes coses millors i més productives que fer que anar a votar: sostenir la lluita a favor d’una societat en la qual no càpiguen "l’explotació de l’home per l’home", la devastació de la naturalesa o la injustícia social.
Per tot això, la CGT fa una crida a la seva afiliació i simpatitzants, a la classe treballadora i la ciutadania en general perquè manifestin la seva desafecció i rebuig al sistema imperant i a la insostenible situació actual mitjançant la abstenció conscient i activa en les eleccions generals del 20 de novembre.
Comitè Confederal de la CGT.
Manifiesto CGT Abstención Activa y Consciente