divendres, 11 de novembre del 2011

18-N: La CGT de Sanitat convoca VAGA A TOTA LA SANITAT PÚBLICA CATALANA

18-N: CGT convoca manifestació i vaga de 24 hores a la sanitat pública catalana el 18 de novembre.
Algú ho havia de fer. Set mesos assistint a la destrucció i robatori de la Sanitat Pública catalana per part del govern de CiU, sense que els sindicats de la Mesa Sectorial (negociadora) atorguin als/les treballadors/es l’opció d’una mobilització conjunta i contundent com és una Vaga a totes les categories professionals en el sector, han estat suficients per a la nostra organització.

Un percentatge important de professionals sanitaris i usuaris/es estan patint les retallades. Com a ciutadans i com a professionals, ningú millor que nosaltres pot adonar-se del accelerat deteriorament de la qualitat de l’atenció sanitària pública.

Motivat per interessos economicistes el govern de CiU ha decidit atemptar contra del dret constitucional que ciutadans i ciutadanes tenim a una Salut Pública, tutelada i organitzada pels poders públics, tenint aquests obligació d’establir les mesures preventives, prestacions i serveis necessaris. Per tant qui des d’un Govern, decideix eliminar les prestacions necessàries per vetllar per la salut dels i les ciutadans/es, està atemptant contra la vida dels i les mateixes.

Per entendre la transcendència de les conseqüències de les retallades sanitàries que s’estan fent a Catalunya i per creure que tenim l’obligació moral de parlar d’aquest tema tabú, hem decidit convocar a tots/es els/les treballadors/es de la sanitat pública a la realització d’un dia de vaga el 18N. Així mateix instem a tots/es els/les usuaris/es de la Sanitat Pública a participar activament en aquesta jornada de Vaga.

Volem deixar-vos clar que, des del punt de vista estrictament sindical, la CGT només pretén reivindicar el Govern de la Generalitat el DRET a treballar dins dels preceptes de la bona pràctica professional (no introduirem altres reivindicacions laborals).

Com Organització social i sindical que som, reclamem la retirada de les retallades imposades aquest any al pressupost sanitari a Catalunya, i la devolució de tot el capital econòmic i humà perdut en el nostre sistema sanitari.

Des del punt de vista social no permetrem que cap govern amb fins de dubtosa moralitat, ens arrabassi un Sistema Sanitari construït al llarg de dècades amb la suor del front de milions de treballadors/es, que no hem fet més que treballar cada dia al llarg de les nostres vides i construir amb els nostres impostos un sistema sanitari que fins fa ben poc era dels millors del món.

Des de l’Assemblea d’Usuaris i usuàries de la Sanitat Pública de la qual forma part la CGT i amb el lema "Aturem els Retallades" convoquem a tota la ciutadania el 18N a les 12h a PLAÇA UNIVERSITAT. Des d’allà emprendrem una acció que esperem obligui a tenir presents les "retallades a Sanitat" a tot el "Circ Electoral"que ja s’està duent a terme i que finalitzarà el 20N.

CGT Sanitat Catalunya Acta Serveis Minims 18N

LA CGT DE SANITAT A CATALUNYA CONVOCA VAGA DE 24 HORES EL DIVENDRES 18 DE NOVEMBRE A LA SANITAT PÚBLICA I MANIFESTACIÓ A LA PLAÇA UNIVERSITAT DE BARCELONA A LES 12 HORES

La CGT de Sanitat a Catalunya amb presència en els diversos centres de la xarxa d’institucions sanitàries públiques i concertades catalanes, és a dir, de la XHUP i l’ICS, convoca per al divendres 18 de novembre una vaga de 24 hores (l’inici de la vaga és a les 22 hores del dia 17) i una manifestació que s’iniciarà a les 12 hores del dia 18 des de la Plaça Universitat.

Des de la CGT considerem que aquest dia de vaga ha de servir per reclamar i donar difusió al perill assistencial que comporta el brutal retallada pressupostària sanitari imposat per la Generalitat de Catalunya i per la seva Conselleria de Salut. Així mateix, també convoca a la concentració "RESCATEM LA QUALITAT ASSISTENCIAL SANITÀRIA A CATALUNYA - ATUREM LES RETALLADES".

A més del problema laboral que implica, està àmpliament reconegut que la protecció de la qualitat assistencial dels serveis sanitaris públics té màxima importància social, ja que, a mitjà / llarg termini, pel que fa a la pèrdua de vides i de qualitat de vida es refereix, les conseqüències del seu deteriorament podrien portar els mateixos resultats que una guerra.

A mesura que les temeràries retallades imposades al pressupost sanitari per la Generalitat de Catalunya han anat fent forat a la ja agonitzant sanitat pública catalana, a la CGT ens hem vist desbordats pels relats que ens fan molts treballadors del sector respecte a les penoses condicions en què es veuen obligats a realitzar el seu treball assistencial, la qual cosa sembla ser indicador del vertiginós descens de la qualitat assistencial que el ciutadà del carrer està patint.

És evident que, amb menys personal i recursos, les llistes d’espera per a procediments diagnòstics diversos es vénen allargant a passos de gegant. Encara que s’hagin establert circuits de diagnòstic ràpid, aquests només són útils per als pacients en que la fase de la seva malaltia ja dóna indicis al metge de que pot haver-hi patologia molt greu. Als altres pacients, tinguin o no una malaltia perillosa encara en letargia, només els queda esperar. Exemple d’això són els imprudents augments del temps entre els controls preventius realitzats en atenció primària.

Igual futur tenen els pacients d’intervencions quirúrgiques, les llistes d’espera també s’han dilatat dràsticament des de l’inici d’aquesta irresponsable aventura capitanejada pels senyors Artur Mas i Boi Ruiz, qui deixen entreveure la seva perversa intenció d’abocar la població a consumir el producte sanitari privat.

L’escassetat de personal també té efectes immediats sobre l’usuari. Els professionals sanitaris que han vist augmentades les seves càrregues de treball disposen de menys temps per visitar i/o realitzar procediments als seus pacients. Això fa que estiguin molt més exposats a possibles errors que poden resultar en dany a l’usuari.

Aquesta relació de càrregues de treball amb qualitat assistencial està àmpliament provada en la literatura tècnica sanitària: per exemple, a Califòrnia (EUA) s’ha demostrat que passar de quatre a sis els pacients quirúrgics assignats per infermera, incrementa un 14% la mortalitat d’aquest tipus de pacient en els 30 dies següents a la seva intervenció.

El mateix Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya ha denunciat que "… actualment a la nostra comunitat hi ha 5,2 infermeres per cada mil habitants, mentre la mitjana europea és de 8,4", i ha advertit que "les retallades sanitaris poden posar en risc la seguretat de l’usuari". D’altra banda, a principi d’aquest mes l’Organització Mèdica Col·legial ha anunciat el seu compromís amb la ciutadania de denunciar tot aquell retall sanitari que pugui afectar la qualitat de les prestacions sanitàries.

Així, la CGT, en suport als usuaris i professionals de la sanitat pública, ha decidit convocar aquest dia de vaga i concentració, les finalitats prioritàries són tres:

1) reivindicar el DRET de treballar dins dels preceptes de la bona pràctica professional,

2) reclamar al Govern de la Generalitat la retirada de les retallades imposades aquest any al pressupost sanitari, i

3) convidar a la reflexió sobre el perill de la galopant pèrdua de drets sanitaris que venim suportant en els últims mesos, la qual cosa comporta un important flagell a l’estat de benestar dels ciutadans de Catalunya.

Tenint en compte la transcendència del tema, la CGT ha convidat a participar en la vaga a tots els sindicats amb representació en el sector sanitari públic.

CGT-Sanitat Catalunya. Adjuntem nota de premsa, i cartes de la Federació de Sanitat de CGT Catalunya dirigides als altres sindicats, als moviments socials i a les associacions de veïns.
2011.11.18 FED.SAN.CGT - NOTA PRENSA HUELGA SANIDAD
federació de sanitat - carta movimvents socials 18-N
federació de sanitat - carta organitzacions veïnals 18-N
carta CGT Sanitat a la resta de sindicats

La CGT veu la vaga com una "obligació moral" per evitar el desmantellament de la sanitat pública

Els sindicalistes asseguren que hi haurà noves retallades el 2012

La CGT va justificar ahir la vaga programada per a totes les institucions públiques i per als centres de l’Institut Català de la Salut (ICS) de cara al proper 18 de novembre com una ’’obligació moral per evitar el desmantellament de la sanitat pública’’. El representant sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, Agustí Aragonès, va dir que la decisió s’ha pres com a últim recurs davant la ’’barbàrie’’ que significa la contínua política de retallada del Govern en matèria de sanitat. ’’No ens ha quedat més remei i ho fem per dignitat’’, va explicar Aragonès que, al mateix temps, va admetre que encara no sap si la resta de sindicats també la secundaran.

Davant aquesta incertesa, Agustí Aragonès, va manifestar que l’aturada ha de servir per demostrar que encara hi ha gent que vol seguir lluitant per canviar la situació actual. Així, la vaga començarà el 17 de novembre a les deu de la nit i s’allargarà fins el dia següent a la mateixa hora.

De cara l’any vinent, des del sindicat van assegurar que creuen que les retallades continuaran. Per aquesta raó, van lamentar que amb la congelació del sou des del 2008 i la retallades en salari del 5% d’enguany, el seu poder adquisitiu s’ha reduït en prop d’un 20%. A tall recordatori, Agustí Aragonès va detallar que des de l’inici del les retallades, l’Hospital Joan XXIII de Tarragona ha dut a terme prop de 300 operacions menys, s’han reduït en 128 els llits del centre sanitari i les llites d’espera han augment en els darrers mesos. Dos dies abans, vaga de metges

Agustí Aragonès es va mostrar ’’respectuós’’ davant la convocatòria de vaga del sindicat de metges programada per dos dies abans -el 15 i el 16 de novembre-. Tot i així, el representant de la CGT va dir que és evident que la falta d’unitat redueix l’impacte de la mobilització i que, fins hi tot, ’’ens podem quedar sols i sense participació’’.

* Notícia extreta de delCamp.cat: www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=19647


Un centenar de persones fan una ocupació diurna dels accessos a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Des de bon matí d’ahir 10 de novembre, a quarts de deu, desenes de persones es van aplegar per fer sentir la veu ciutadana contra les retallades. Fins ara només s’havien mobilitzat les treballadores de l’Hospital Joan XXIII, però en aquesta ocasió ha estat la Plataforma en Defensa dels Drets Públics i l’Assemblea 15M de Tarragona, a més d’alguns dels sindicats -sobretot CGT, majoria al centre- representats a la junta de personal. L’entrada de l’Hospital s’ha convertit en una exposició de cartells i de pancartes, i d’aquí han sortit els grups que s’han dedicat una bona estona a repartir fulls informatius per tot el complex sanitari (CAP, Urgències i els voltants de l’Hospital) i a animar a les usuàries a participar en la concentració.

El més rellevant de la protesta ha estat l’intercanvi d’impressions amb les protagonistes de les retallades, les que se serveixen de la sanitat pública diàriament, a qui les concentrades han recomanat escriure les seves queixes en un punt informatiu com fa ja dies, setmanes i mesos que els sindicats s’hi dediquen. A partir de dos quarts d’una, representants de la Plataforma, la junta de personal i l’Assemblea 15M s’han reunit tal com tenien previst per lliurar, més aviat simbòlicament, les queixes recollides les hores anteriors. La més destacada i que la direcció del centre s’ha compromès a resoldre properament és el retard i la indefinició a la que es veuen sotmeses les ciutadanes a l’hora d’acordar una visita mèdica.

Acabada la reunió, a quarts de dues, han explicat el desenvolupament de la trobada i han anunciat que la setmana vinent es faran arribar aquestes mateixes queixes a la delegació territorial de sanitat, co-responsable de la situació actual. Entre d’altres reivindicacions, el portaveu de la CGT de l’Hospital, Agustí Aragonès, ha recordat que sí que s’han eliminat alguns alts càrrecs, però que tot i vindre d’un altre capítol dels pressupostos s’ha augmentat el nombre d’assessores, i que tot plegat és “contar sopars de duro”, tenint en compte que hi ha hagut una reducció d’un terç dels llits de tot el centre i les llistes d’espera cada cop s’allarguen més.

La mobilització va seguir durant la tarda i el vespre, amb projeccions continuades de la pel·lícula ‘Sicko’, debats i finalment a les nou de la nit va cloure l’acte. Ara és el torn dels sindicats, que la setmana que ve organitzen dues vagues. Una, la de Metges de Catalunya, el 15 i el 16 i, l’altra, la de CGT, el 18. Entre ambdues mobilitzacions, la vaga d’ensenyament (universitats i secundària) del dia 17, on també hi aniran a donar suport i a “seguir protestant contra les retallades des de l’autoorganització”.

* Notícia extreta de Pobleviu: http://pobleviu.cat/2011/11/11/un-centenar-de-persones-fan-una-ocupacio-diurna-dels-accessos-a-lhospital-joan-xxiii-de-tarragona/