dimarts, 1 de febrer del 2011

9.000 persones marxen a Barcelona contra les retallades socials del Govern espanyol

"Ens estan fotent les pensions", cridaven milers de manifestants el passat dijous a la cruïlla entre Avinguda Diagonal i Passeig de Gràcia, en ple centre de Barcelona. Era l’inici d’una marxa convocada pels sindicats alternatius CGT, CNT, COS i Solidaritat Obrera contra les retallades socials que està aplicant el Govern espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero.
A les 17:30 començava la protesta, que va realitzar un recorregut pels carrers del centre de la ciutat amb consignes com "Contra l’Europa del Capital, Vaga General", i pancartes amb lemes com "Ni retallades socials ni drets trepitjats" o "Reforma de les pensions, traïció als treballadors".
"Tenim uns sindicats majoritaris (en referència a Comissions Obreres i UGT) que no representen els interessos dels treballadors, es limiten a pactar amb el govern i els empresaris", denunciava una manifestant.

Tot i una jornada de pluja i baixes temperatures, la mobilització va ser multitudinària. Els sindicats convocants van xifrar l’assistència en 9.000 persones.La protesta va finalitzar a la seu de la Patronal, a Via Laietana, on es va presenciar un fort desplegament policial.

El mateix dia de la marxa, les dues centrals obreres majoritàries, Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) van anunciar un "pre-acord" amb el Govern i la Patronal sobre la retallada en el sistema de pensions públic.

.

Tota la informació sobre la Vaga General del 27-G a:

http://29-s.net/

http://www.cgtcatalunya.cat/