dilluns, 27 de setembre del 2010

Última crida a la participació en la Vaga General que la CGT convoca el 29-S

Com tots i totes sabeu, CGT va presentar a l’agost a nivell estatal la seva pròpia convocatòria de Vaga General per al dia 29 de setembre. Els motius bàsics de la convocatòria són defensar les llibertats i drets laborals, socials, econòmics, mediambientals de tots els treballadors i treballadores i de totes les classes populars enfront de les agressives polítiques antisocials executades pel govern i dictades des de les multinacionals i institucions financeres.

Considerem inacceptable la nova reforma laboral, el pla d’ajustament per a reduir el dèficit i la pròxima reforma del sistema de pensions que el govern de Rodríguez Zapatero vol imposar a les i els treballadors. Aquestes mesures són enormement injustes al significar que el cost de la crisi recaigui sobre les classes populars i no sobre els veritables responsables de la crisi. És inadmissible que les pròpies entitats que la van generar siguin les quals estiguin imposant les seves propostes per a sortir de la mateixa, ja que, suposen una reducció de drets per a la classe treballadora i un augment de beneficis per al sistema capitalista en general.


Per a la CGT estem assistint a un atac brutal a la classe treballadora i a les classes populars. En conseqüència, la Vaga General del dia 29 ha de ser la Vaga de la majoria social que fa que aquest país funcioni. No podem permetre’ns que la Vaga General sigui un fracàs perquè govern, institucions i patronal sortiran enfortits i legitimats per a seguir aplicant aquestes i altres noves polítiques antisocials.

L’èxit de la vaga hem d’utilitzar-lo per a exigir la derogació de les lleis i reials decrets aprovats que atempten directament contra els nostres drets. Al mateix temps, l’èxit de la Vaga ha de servir per a iniciar el canvi de les regles del joc d’aquest model neoliberal i no per a tornar a les taules de negociació en les quals està demostrat històricament que qui perdem drets sempre som els més febles.

Els motius i propostes que la CGT planteja en la seva convocatòria de Vaga General impliquen assentar les bases d’un nou model social i productiu i per tant per a nosaltres, les dones i homes de la CGT, el 29 de Setembre és el punt de partida d’una mobilització continuada que comporti aquest canvi de model.

Hem de guanyar aquesta Vaga, hem de fer l’últim esforç per dirigir-nos al màxim d’organitzacions socials i sindicals per a aconseguir aliances que paralitzin el país, els seus pobles i ciutats, el seu sistema productiu, de tal manera que les manifestacions es converteixin també en una massiva protesta social i laboral. Rebeu el nostre màxim suport per a aquest últim esforç militant abans del dia 29-S.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT