diumenge, 26 de setembre del 2010

La Coordinadora sindical europea Vermella i Negra dona suport a la vaga del 29-S

Les organitzacions de la Coordinadora Sindical Vermella i Negra volem manifestar el nostre suport a la vaga que ha convocat la CGT el dia 29 de setembre en l’Estat Espanyol.

La situació generalitzada de crisi està afectant a la classe treballadora i molt especialment als sectors més precaritzats. Això està succeint en nombrosos països, sent l’Estat Espanyol un dels més afectats.

Compartim amb els nostres companys de la CGT els motius de la convocatòria, que no són altres que defensar les llibertats i drets laborals, socials, econòmics, mediambientals de tots els treballadors i treballadores i de totes les classes populars enfront de les agressions de multinacionals i institucions financeres.

Considerem inacceptable la nova reforma laboral, el pla d’ajustament per a reduir el dèficit i la pròxima reforma del sistema de pensions que el govern del Sr. Rodríguez Zapatero vol imposar a les i els treballadors. Aquestes mesures són enormement injustes, ja que el cost de la crisi recau sobre les classes populars i no sobre els veritables responsables de la crisi.

És inadmissible que les pròpies entitats que van generar la crisi siguin les que estiguin imposant les seves propostes per a sortir de la mateixa, ja que suposen una reducció de drets per a la classe treballadora i un augment de beneficis per al sistema capitalista en general.

D’igual forma ens sumem al lema escollit per la CGT per a aquesta Vaga General: “Pel repartiment del treball i la Riquesa”. Repartir el treball: treballar menys per a treballar totes i tots, reduint la jornada laboral (sense reducció de salari) i l’edat de jubilació, impedint els acomiadaments massius i improcedents, així com les hores extraordinàries i el treball a preu fet, etc. Repartir la riquesa, entesa no com un repartiment de dividends o accions entre la població, sinó emprant aquests diners en unes prestacions socials i salarials per a totes les persones parades i una distribució solidària dels recursos.

La crisi està afectant a tota Europa, per tant des del sindicalisme combatiu animem a seguir treballant per una continuïtat en les mobilitzacions.

CGT, USI, SAC, CNT-F, IP, ESE, SO