diumenge, 17 de desembre del 2023

Valoració de la Secció Sindical de la CGT a l'Institut Català de la Salut (ICS) de Girona de la vaga dels dies 12 i 13 de desembre

 Des d'aquesta Secció Sindical fem una valoració molt positiva de la vaga desenvolupada els dies 12 i 13 de desembre a les comarques gironines contra la signatura del III Acord entre l'ICS i els sindicats CCOO, SATSE, UGT i Metges de Catalunya.


La vaga ha tingut un ampli seguiment arreu de Catalunya, especialment entre l'Atenció Primària i molt especialment entre el col·lectiu infermer. Això s'explica per la confluència d'una segona vaga, aquesta indefinida, convocada pel sindicat Infermeres de Catalunya i adreçada exclusivament al  col·lectiu Infermer. 

Ens consta l'exit de participació en multitud de centres de les comarques gironines com els CAP de Roses, Banyoles, Olot, Figueres o Girona ciutat. També al mateix Hospital Trueta, l'Hospital de referència a la Regió Sanitària de Girona. 

A destacar la participació de les companyes del Trueta, àmbit hospitalari on els serveis mínims, històricament molt abusius, dificulten moltíssim fer efectiu el dret de vaga.

A destacar també molt especialment el paper de les infermeres en aquesta setmana de mobilitzacions. Sens dubte a Girona estan encapçalant la lluita. Per exemple; i segons dades de la pròpia empresa el seguiment entre el col·lectiu Infermer a l'Equip d'Atenció Primària (EAP) Girona 3 el 1er. dia de vaga va ser el següent:

•CAP Montilivi més del 95%

•CAP Vila-roja 100%

Des de la CGT fem una crida a totes les treballadores de l'ICS de la Regió Sanitària de Girona a unir-nos per aconseguir un Conveni digne per a totes.

Des de la Secció Sindical de la CGT a l'ICS considerem que ara és un moment on la unitat d'acció sindical en la lluita serà fonamental.

SI LLUITES POTS PERDRE, SI NO LLUITES ESTÀS PERDUDA !!!

Secció sindical CGT - ICS Girona.
Correu electrònic: cgt.sanitat.girona@gmail.com
Telèfon: 699 629 352