dilluns, 25 de gener del 2016

Arriba el judici als represaliats per la vaga del 14-N

El proper dia 8 de febrer al les 10 del matí als jutjats de Girona 8 persones seran jutjades per estar imputades en els fet de la vaga general de 14 de novembre de 2.012. Des del Grup Antirepressiu de Girona han encetat una campanya solidaria amb el coixinet #LavagaAjudici.











Aquest es el comunicat: 

El proper dilluns 8 de febrer jutgen a vuit companyes en relació a la manifestació anticapitalista a Girona que va tenir lloc durant la vaga general del 14 de novembre de 2012. Les nostres companyes s’enfronten a penes que van dels 8 mesos als 4 anys i 5mesos de presó. 

Aquell 14 de novembre, un bloc anticapitalista de més de 2000 persones, es va manifestar pels carrers de Girona responent a la massiva mobilització de la Vaga General. Cal recordar que aquesta, va ser convocada per donar resposta a les polítiques antisocials impulsades pel govern, en un moment de greu crisis econòmica que ha fet estralls a les classes populars. A Girona, la manifestació anticapitalista es va aturar a la Cambra de Comerç, perquè amb una setmana d’anterioritat, el President d’aquest lobby empresarial Gironí, va declarar als mitjans de comunicació “Que calia anar amb compte amb els de fora perquè ens robaven la feina” i “que els gironins s’havien d’acostumar a treballar més i cobrar menys”. La intenció d’aturar-se a la cambra era llegir un comunicat donant resposta a les declaracions, però l’operatiu policial ho va impedir, abraonant-se i fent fora a les manifestants. 

Un mes i mig més tard agents encaputxats van detenir vuit persones als seus domicilis, acusant-los de desordres públics i atemptat a l’autoritat. Cal fer esment que aquestes detencions, es van portar a terme sense una identificació prèvia i tal com hem denunciat en reiterades ocasions, denunciem l’existència de fitxers que permeten detencions a dit i que no compleixen la normativa vigent de protecció de dades. De fet, inclòs la responsable de l’operatiu policial va admetre en declaracions en seu judicial que agents de paisà li van mostrar fotos de persones conegudes per la seva militància i implicació en els moviments socials. 

 La consecució de Vagues Generals que vam portar a terme des del 2010, va permetre recuperar aquesta com una eina de lluita i d’empoderament de les classes populars. En un moment, que la situació social de crisis capitalista, retallades i altres mesures d'austeritat, estaven engolint la dignitat de les persones. L’Estat però, va colpejar amb força a les mobilitzacions tal com es va demostrar amb el balanç repressiu: 155 detencions en tot l’Estat durant la Vaga General del 14 de Novembre, 116 detencions només a Barcelona durant la vaga del 29 de Març, però també centenars de ferides per cops de porra, gasos lacrimògens i pilotes de goma. 

Cal fer esment també que aquesta resposta del govern, ha vingut acompanyada aquests darrers anys de legislatura del PP, d’una onada de legislació restrictiva i ultra repressiva com ara la llei mordassa, la reforma del codi penal i la pena de presó revisable. Aquestes reformes legislatives pretenen posar fre a les mobilitzacions multitudinàries que hem portat a terme durant aquests darrers anys. 

El nostre doncs, no és un cas aïllat, sinó que forma part d’una estratègia repressiva global i premeditada. L’estratègia de voler-nos porugues, callades i submises, en un context on no ha canviat res: La privatització en educació, sanitat i d’altres béns bàsics com l’aigua continua el seu curs, la precarietat laboral va en augment, i l’abisme que separa entre rics i pobres és fa cada dia més insuportable. Tot això doncs, ens porta a encoratjar-nos i a seguir lluitant.

Exigim l’absolució de les 8 companyes que es troben acusades per manifestar-se durant la vaga del 14N. Demanem també el suport i solidaritat de totes aquelles persones i col·lectius que han estat sortint al carrer durant tots aquests anys, que han patit les conseqüències del sistema capitalista i que han plantant cara al règim d’austeritat imposat pel govern. Volem fer especial esment i un gest de solidaritat a les companyes imputades per participar en un piquet al Corte Inglés durant la Vaga General del 29M i que properament seran també jutjades. 

VISCA LA VAGA GENERAL!  ABSOLUCIÓ IMPUTADES 


Amb motiu de la campanya s'han preparat diversos actes: 

28 de gener a les 19:30h: Xerrada al Casal Popular Pla de l'Estany de Banyoles. Participarà l'advocada dels imputats i un imputat per la vaga general del 29M a Barcelona. 

 29 de gener a les 19h: Xerrada a l'Ateneu Popular Salvadora Cata de Girona. Participaran un imputat pel 14N a Girona i un imputat per la vaga general del 29M a Barcelona. 

5 de febrer a les 19h: Roda de Premsa i Concentració a la plaça del Vi de Girona. 
Participaran a la roda de premsa l'advocat Benet Salellas i els imputats per aquest cas. 

8 de febrer a les 9:30h: Concentració davant dels Jutjats de Girona.