dijous, 29 de gener del 2015

Prou d'excessos horaris al Santander

31 de gener 2015, aquesta és la data límit que la Inspecció de Treball de Girona ha determinat en el seu requeriment perquè Banco Santander SA estableixi un sistema de registre de jornada en el centre de treball de Pl. Marqués de Camps, 1.


 No és la primera vegada que CGT denuncia els excessos horaris no remunerats ni cotitzats a la Seguretat Social davant els organismes laborals, sovint semblaria que inútilment. La constància però també acaba per donar els seus fruits i, poc a poc però insistentment, es van acumulant les actes d’infracció.

 En aquesta ocasió també sol·licitàvem de la Inspecció de Treball que requerís l’empresa perquè aquesta facilités llistats de connexió i desconnexió de terminals, llistats d’operacions, hores de connexió i desconnexió d’alarmes, correus electrònics, etc. La resposta del Banc per boca d’un dels seus advocats va ser que aquests llistats senzillament no existien (!!), en vista de la qual l’inspector ha decidit requerir l’empresa.

 Resulta especialment penós haver d’insistir una i una altra vegada en una cosa que sembla òbvia. Les prolongacions de jornada no només ens perjudiquen als treballadors sinó que també constitueixen una estafa a la Seguretat Social i a tota la societat, encara més escandalosa en l’actual context de crisi econòmica amb milions d’aturats. Cada hora que fem de més és una hora dedicada a destruir llocs de treball.

Esperem impacients la resposta de Banco Santander SA Girona.