dilluns, 9 de juny del 2014

Festa de suport a la CNT-Solidaritat Obrera 66

A Salses el dissabte 14 de juny  
El migdia del dissabte 14 de juny hi haurà a l’espai municipal d’esbarjo de Salses (Rosselló), a tocar l’estany, la festa de suport a la CNT-Solidaritat Obrera 66.  
Hi haurà publicacions periòdiques, llibreries i editorials, com ara CIRA (Marsella), Le Coquelicot, Noir et Rouge, Spartacus i K’A. 


 



Presentació, en exclusiva, per l’autor, Tomás IBÁÑEZ, del seu llibre ‘Anarquismo es movimiento. Anarquismo, postanarquismo y neoanarquismo’ (2014).  En aquest assaig el company Ibáñez exposa que a pesar que molts l’havien relegat al museu de la història, l’anarquisme mostra avui dia una puixant vitalitat, que es fa present de múltiples maneres de llarg a llarg del planeta. Aquest vigor s’explica pel fet que, sent refractari a l’estancament i a la simple repetició, el pensament llibertari ha sabut obrir-se a la seva pròpia renovació. En un món orfe d’idees transformadores, l’anarquisme ha contribuït a revaloritzar el pensament utòpic, impregnant les pràctiques i les idees de moltes lluites no explícitament anarquistes. La vitalitat de l’anarquisme i la seva pròpia possibilitat de ser i continuar sent depèn precisament d’aquesta capacitat de transformar-se en i des de l’acció, de conjuminar idees i pràctica en la construcció d’una realitat actual, no deixant per a demà el que pot ser avui i, per tant, no prometent futurs millors a costa de sacrificar el present. 

En la present obra Ibáñez ens convida a descobrir les raons i les noves modalitats d’aquest ressorgiment, que es manifesta especialment en el neoanarquisme i el postanarquisme.

L’animació anirà a cura d’ERIC FRAJ. De l’occità al castellà, del català al francès, Eric Fraj travessa el seu temps interpretant mots i notes com solament saben fer els trobadors. Des rencontres preciosos fins a cançons on trobem Brecht, Martí, Brassens, Lorca … Unes vies d’amistat i sinceritat, tot això ens oferirà Eric en la seva obra.

Al migdia gaudirem de l’aperitiu. Seguidament, dinarem el menú: bourguignon, patates al vapor, amanida, fruita del temps, fogassa, vi i cafè.  Col·laboració a la despesa de 13 euros  (aturats i precaris 8 euros). Ens recomanen inscriure’ns el més tard el dimecres de 11 juny.
  Vers les 15:30h, hi haurà breus intervencions de les associacions i sindicats invitats. La CNT-Solidarité Ouvrière 66 (CNT-SO 66) considera que “vivim temps difícils per la majoria de nosaltres, que patim les agressions dels successius governs [francesos], siguin de dretes o d’esquerres, contra les conquestes socials que durament van guanyar els nostres avis i besavis i les nostres avies i besàvies, situació que, sense aturador, va més a la baixa mentre creixen les retallades socials. En canvi, augmenten enormement els profits de les grans empreses du CAC 40 i dels seus bancs! 

Certament, es tracta de la lògica del sistema capitalista, que aplica el seu domini i la seva explotació a qui produeix riquesa, la riquesa que produïm per al benefici d'una minoria, mentre que per les classes populars imposen l'austeritat i les engrunes. La precarietat, l’atur, l'exclusió social regeixen les nostres vides.  En tant que CNT-Solidarité Ouvrière no ens podem resignar a aquesta situació sense presentar batalla, per mitjà de la unitat i desenvolupant un sindicalisme autogestionari i de lluita de classes. 

Camarades, amigues, amics, simpatitzants, us invitem à venir compartir aquesta jornada de festa autogestionada, en un ambient de convivència i fraternitat,  tot remarcant que aquesta jornada no queda aïllada, ja que cal tornar amb l’esperit de que trobarem dies millors, per totes i tots.”

interco66@cnt-so.org   www.cnt-so66.org

http://www.cnt-so66.org/IMG/pdf/cnt-so-66-ok-dernier.pdf