dimecres, 30 d’abril del 2014

Manifest d'Alcarrer per l'1 de maig

La classe treballadora en lluita contra la crisi capitalista La CLASSE TREBALLADORA viu un dels moments de més atacs cap als drets socials i laborals aconseguits durant anys de lluites, esforços i mobilitzacions. L'embat neoliberal capitanejat per la Troika (UE, FMI i BCE) i executat pels governs del PP i CiU desmunta, setmana rere setmana, la minsa protecció social que ens havíem proporcionat, augmenta la precarització de les condicions de treball i continua sense oferir sortida a una part important de la població abocada a la desocupació. I mentrestant la falta d'organització en els centres de treball, un model de sindicalisme majoritari burocratitzat i venut i la pèrdua de consciència de la nostra força com a classe afavoreix aquest context i permet que continuï aprofundint-se en la desigualtat. 


La CRISI CAPITALISTA neix en aquesta desigualtat i ha vingut per eixamplar-la retallant els serveis públics d'educació, de sanitat, de dependència... empenyent les persones estrangeres contra la tanca de Ceuta i agredint doblement els drets de les dones treballadores, principals protagonistes de la pobresa. Per mantenir i augmentar el benefici empresarial, per preservar els seus privilegis, el capitalisme necessita d'un mecanisme econòmic al seu servei però també d'un sistema polític, sense drets per a la majoria, sense serveis públics i amb un profund caràcter violent i repressiu contra tots els que lluitem. 

Però nosaltres hem decidit continuar EN LLUITA convençudes que només organitzades col·lectivament, en xarxa i en moviment permanent contra aquests atacs aconseguirem fer-los retrocedir. Perquè les companyes de Panrico, de l'FNAC, de les escoles i instituts de les Illes, les tancades als CAP's de Rocafonda,... ens han indicat el camí, amb la desobediència, amb la vaga. Per això diem que aquest 1 de maig, com tants altres, la classe treballadora està en lluita contra la crisi capitalista.