dilluns, 21 d’octubre del 2013

Presentació de la campanya "La vaga a judici" a Girona

Activistes dels moviments socials de les comarques gironines s'enfronten, una vegada més, a dures penes de presó. Vuit imputades podrien ser condemnades a un total de 23 anys de presó per protestar en el marc de la vaga general del 14 de novembre. Per denunciar aquest fet, el Grup Antirepressiu de Girona va presentar aquest divendres la campanya “La vaga a judici”, que servirà per emmarcar els actes de solidaritat amb les joves.


La presentació, que va comptar amb una trentena d’assistents, es va organitzar a la Rambla de Girona, sota l’atenta mirada d’agents de paisà i de dues furgonetes d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Un membre de Rereguarda en Moviment va contextualitzar la criminalització que pateixen els moviments socials. En aquest sentit, va explicar que volien fugir de la típica campanya per exigir l’absolució dels detinguts i que volen apostar per una defensa més explícita del dret a vaga.

Les advocades gironines Mireia Bazaga i Benet Salellas van ser els següents ponents i van denunciar el nou codi penal, que encara no s’ha aprovat i que, entre altres mesures, preveu endurir les penes en casos de desordres públics. Els fets del 14-N van ser narrats per dues de les persones imputades, que també van criticar el desplegament “desproporcionat” dels Mossos d’Esquadra i de la Divisió d’Informació. El Grup Antirepressiu vol aprofitar les Fires de Sant Narcís, que comencen el proper 25 d’octubre, per donar a conèixer el cas.

Text realitzat per Ferran Parra per a La Directa 

Fotos de Xevier Planas