dimarts, 22 d’octubre del 2013

24 d'octubre: vaga de l'ensenyament contra la LOMCE i les retallades


La Federació d'Ensenyament de la CGT ha convocat - al costat d'altres organitzacions socials i sindicals -Vaga del sector de l'Ensenyament per al pròxim 24 d'octubre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aquesta convocatòria s'emmarca en un calendari de mobilitzacions contra la contrareforma educativa del PP ( Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa ) i els continuats retallades en plantilles , salaris , beques i ajudes , atenció a la diversitat , augment d'alumnes per classe .. . de les diferents adm inistracions educatives , promogut des de la Plataforma Estatal en defensa de l'Escola Pública , en què a més de les organitzacions sindicals citats estan la CEAPA , la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i diversos sindicats d'estudiants .

El calendari de mobilitzacions consisteix en una consulta ciutadana sobre la LOMCE i les retallades educatives , la vaga de l'ensenyament públic del 24 d'octubre i una marxa sobre Madrid , segurament el 9 de novembre . Els dies 23, 24 i 25 d'octubre està convocada també vaga d'estudiants .
 
Aquestes accions coincideixen en el temps amb els tràmits parlamentaris de la LOMCE promoguda pel ministre Wert i el Govern del PP . Aquesta llei propugna més privatització de l'ensenyament, més gestió privada de la pública , major jerarquització del professorat , més obstacles i segregació per a l'alumnat , religió catòlica com a assignatura avaluable , subvencions a les privades que segreguen per sexe ...
La Federació d'Ensenyament de la CGT fa una crida al professorat , PAS , PDI , mares i pares i alumnat a sumar-se a la vaga amb massivitat i contundència per demostrar , una vegada més , que les propostes educatives del govern del PP i les retallades de els governs dels diversos territoris i de les universitats són profundament antisocials i perjudiquen greument la qualitat de l'educació pública i la igualtat d'oportunitats de la ciutadania .
 
També a realitzar assemblees de centres , localitats i províncies per proposar i consensuar noves accions de protesta i mobilització que donin continuïtat a la nostra lluita per un ensenyament públic , de qualitat i de gestió pública . Les mobilitzacions de Madrid i Catalunya , en cursos anteriors , o de les Balears , aquest inici de curs , són models que la CGT comparteix i que potencia perquè es basen en la participació activa de la comunitat educativa en la presa de decisions i en les accions .
La CGT fa una crida a les classes populars perquè el suport ciutadà a la Vaga del 24 d' octubre sigui massiu i es deixi constància novament de la nostra oposició al desmantellament dels serveis públics .
 
Per una Educació Pública , de qualitat i universal per a totes i tots
 
' El 24 d'octubre Vaga en l'Ensenyament ! !