dilluns, 2 de setembre del 2013

Ressò internacional de la resistència del mas Castelló, a Orriols


La policia antiavalots de la Generalitat apedrega la gent anti MAT al mas Castelló  

Agressió policial desesperada i retencions de persones solidàries


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/08/2013 Orriols/ Bàscara (Alt Empordà).- A l’hora de dinar d’aquest diumenge 1 de setembre diversos furgons dels agents antidisturbios del cos dels Mossos d’Esquadra han arribat al mas Castelló d’Orriols (Bàscara), a l’Alt Empordà i a tocar la riera de Llampaies, prop de la carretera d’Orriols a l’Escala passant per Saus i Camallera, on hi ha una ocupació en defensa del territori i contra la MAT/THT. La gent que resisteix els atacs policials de la Generalitat de Catalunya, el govern d’Artur Mas que vol desallotjar tots els focus de resistència contra les obres de la MAT a l’Empordà i el Gironès al llarg de N-II, on hi ha prevista la interclassista cadena humana de l’ANC l’Onze de Setembre i que la burgesia nacional catalana de cap maner vol que aquesta via bàltica es barregi amb lluites socials, com ara la defensa del territori i les obres de les torres de la MAT, informa per mitjà d’algunes ràdios alternatives de Barcelona i europees, com ara d’Itàlia, així com Indymedia Barcelona i la xarxa social, que els Mossos d’Esquadra han apedregat, com si es tractés d’una lapidació, la gent que estava dinant a la masia mentre desmuntava les barricades que defensen aquest lloc alliberat. Tot plegat, una actuació militar de la policia autonòmica més aviat pròpia dels antics pistolers de la patronal dels any 20 de segle passat.

Policies de la Generalitat a cops de roc

Aquestes companyes i companys ecologistes envien aquestes ratlles des del mas Castelló: “Us escrivim des de la teulada de la masia ocupada, propera a Orriols, ocupada des de dijous com a cloenda de les jornades d’aquests dies a Fellines (Viladasens) i la mobilització al poble de Servia de Ter, una manera de seguir l’acampada del 23 d’agost, cosa que ha comportat que aquest diumenge s’hagi obert les portes a les persones solidàries i a la gent veïna per la seva participació en l’ocupació així com en l’organització de les activitats dels propers dies. Han arribat diversos furgons dels agents antiavalots que han començat apedregar-nos i a desmuntar les barricades que companyes i companys en solidaritat havien construït per a defensa de la casa de pagès. En aquests moments hi ha gent resistint al teulat i altres persones aguanten les barricades. Algunes veïnes i alguns veïns que viuen a prop de la masia estan apropant-se a l’ocupació per mostrar la seva solidaritat amb la gent que s’oposa activament contra el projecte de la MAT. Estem en contacte telefònic constant amb Ràdio Bronka, Ràdio Contrabanda i Ràdio Blackout (Itàlia) per així donar informació dels fets i actualitzar sobre un possible desallotjament així com la resistència. Davant l’arrida de gent solidària, de moment la policia ha parat de tirar pedres.”

Tot seguit, onze persones que hi havia als entorns del mas Castelló i que es temia que se les haguessin endut a la comissaria dels Mossos han estat portades a un altre lloc per identificar-les i registrar-les. Després les han deixat anar.

Repressió policial

Durant aquesta tarda els Mossos han aconseguit arribar a la casa i han identificar una persona. Contra aquesta persona se suposa que s’obrirà un procés judicial, però és important senyalar que no han desallotjat la masia, per tant es pot dir que el mas Castelló resisteix i per tant les activitats de l’acampada en defensa del territori i contra la MAT es traslladen a aquesta masia alliberada del poder dominant.

La gent del mas Castelló ens diuen que “esteu atentes al que pugui passar aquestes hores ja pot ser hi hagi un desallotjament exprés. El Mas castelló resisteix!!”.

En aquest mapa podreu trobar la masia. Es diu mas Castelló.

En aquest enllaç podeu veure com arribar: [https://maps.google.es/maps?saddr=Girona&daddr=Mas+Castell%C3%B3,+Spain&]

Mira també:

[http://www.torresmasaltashancaido.espivblogs.net]