diumenge, 12 de maig de 2013

Xerrada del grup de suport dels vaguistes del Clot a Kan Kolmo

Des de Kan Kolmo us convidem el dijous 16 a les 20h a una xerrada sobre el cas del primer judici a imputats de la vaga del 29 de març de l'any passat.

Es tracta de 3 veïns del barri del Clot de Barcelona que van ser detinguts durant el transcurs del piquet del barri.

El judici es celebrarà el proper dia 5 de juny a la Ciutat de la inJustícia de Barcelona. L'acusació és de 7 anys de presó i el presumpte delicte: bolcar contenidors.


Després de la xerrada hi haurà sopador.
                             Manifest de la campanya

Ni 7, ni 1, ni mig, ni cap

En els darrers temps hem viscut com els carrers i les places han tornat a ser un punt de trobada des d’on plantejar resistències, des d’on plantar cara a aquells que ens governen i ens exploten. No érem ni som un grup uniforme, sinó moltes veus que ens hem anat trobant en un caminar gairebé intuïtiu… perquè tenim clar de què ens estem defensant… i també tot allò que compartim. Al barri hem viscut moments de força anant plegades a les manifestacions, compartint hores a la plaça,… entre totes hem pensat maneres d’aturar desnonaments, hem pensat maneres de deixar de callar davant les diferents opressions i coaccions, i hem pogut imaginar altres maneres de viure. Amb errors i encerts, el trobar-nos s’ha convertit en un fet quotidià i, ja només això, ens permet teixir complicitats cada cop més fortes.

Davant les contestacions i lluites creixents, els poderosos reaccionen blindant les seves parcel·les de poder: multes, pallisses, cops de porra, humiliacions, pilotes de goma, identificacions, empresonaments… L’objectiu és estendre la por i el dolor per domesticar la nostra ràbia. Volen que tornem a viure aïlladament, que treballem suportant com ens retallen els pocs drets que teníem sense alçar la veu.

El que no saben és que, oposant-nos a totes aquestes formes repressives, nosaltres seguim teixint llaços més i més estrets i, tot i que ens queda molt per aprendre, d’aquí sorgiran resistències cada cop més fortes. Perquè hem decidit deixar d’estar soles i vèncer la por juntes. Perquè trobar-nos ja és una manera de vèncer.

Si ens toquen a una ens toquen a totes
29 de Març 2012:jornada de vaga general

La vaga del 29 de març va ser un d’aquests moments en què ens vam trobar als carrers del Clot. Des de l’assemblea del barri es va convocar un piquet que va recórrer els principals carrers, que va ser reprimit pels mossos d’esquadra. Sis persones van resultar identificades i retingudes durant unes dues hores, de les quals, tres van ser detingudes. El jutge va decidir deixar en llibertat amb carrecs a dos dels veïns del Clot i pel tercer, va ordenar presó preventiva jugant amb una suposada alarma social. Varen pasar cinc setmanes fins que es va decretar la seva posada en llibertat amb mesures cautelars.

Fruit d’aquesta jornada de protesta contra la reforma laboral i les retallades, tant a Barcelona com a la resta de Catalunya les detencions van sumar més de un centenar de persones. Tampoc oblidem els nombrossos ferits a causa de l’actuació policial, amb porres, bales de goma i pallisses dels mossos.

Petició fiscal i situació actual

Els tres veïns detinguts han de firmar a jutjats cada 15 dies, i el que va pasar més d’un més a presó té prohibit assistir a manifestacions i actes publics reivindicatius (com podria ser l’assemblea de barri) a risc de perdre la seva llibertat. S’els acusa de desordres públics i … i la petició fiscal es la següent:
7 anys de presó i 3900 euros de fiança civil entre els tres.

El cas ja està en el penal i pendent de la celebració del judici. La data fixada serà el proper 5 de juny de 2013.

Al Clot- Camp de l’arpa no hem acceptat ni retallades, ni desnonaments, ni que s’instal·lin locals feixistes, ni que ens diguin de quina forma hem d’estar al carrer. De la mateixa manera s’ha instal·lat una repressió quotidiana; identificacions, multes i desallotjaments entre d’altres. Aqui només us presentem alguns dels casos més rellevants:

-Aturem el parlament: El 15 de juny de 2011 es va convocar una mobilització al voltant del parlament el mateix dia que s’havien d’aprovar les retallades i que s’iniciava el debat sobre la llei òmnibus. Desde el barri vam sortir per sumar-nos a questa convocatòria. Fruit d’aquella jornada, 22 persones van resultar detingudes durant els mesos posteriors i posades en llibertat amb càrrecs. Dues d’elles veïnes del barri. El cas actualment el porta l’Audiència Nacional.

-Desnonament del carrer Andrade: El 25 de juliol de 2011 van desnonar els nostres veïns Eliseo, Verónica i els seus 3 fills. Els mossos van carregar i identificar a nombroses persones. Contra elles està obert un procés judicial que inclou als mateixos desnonats.

-Judici Tramuntana: Ara fa un any que el local nazi Tramuntana va obrir un espai al barri. Hi ha hagut diferents iniciatives per fer-los fora del barri. Durant una cassolada de protesta, dues persones van resultar identificades i denunciades per una nazi. Fa poc que es va celebrar el judici i estem a l’espera de la sentència, però és probable que la justícia obligui a pagar una multa.

-Barraques de festa major del barri: Els mossos d’esquadra van carregar contra les persones que gaudien dels concerts de la festa major del barri, al parc del Clot. Hi va haver 1 persona detinguda.
Trobareu més informació sobre aquests i altres cassos del barri al blog de la campanya.
Com ha sorgit i d’on ve el grup solidari “Ni set ni un ni mig ni cap”?

La vaga general del 29 de Març, així com les altres jornades de vaga i mobilitzacions dels darrers dos anys han generat moltes reaccions, respostes i reflexions. Al barri, les que vam formar part del piquet d’aquell dia ens vàrem juntar per a valorar punts forts i febles i com assumíem la repressió. Després de l’alliberament del company, ens vàrem reunir de nou, i aquesta vegada hi érem totes.

D’aquí va sorgir la necessitat d’un grup solidari des d’on recaudar fons per a les despeses judicials, donar a conéixer el cas entre els veïns i veines del Clot, i establir vincles amb totes aquelles persones i grups que vulguin solidaritzar-se per crear una xarxa que ens fagi més fortes a totes.

Som un grup obert a la participació, entent que es pot donar de moltes formes. Aportant idees, fent actes conjunts o solidaris des d’altres col·lectius o entitats, donant un cop de mà en les nostres activitats, o de la forma que cadascú consideri… Nosaltres tenim ganes d’acollir totes les iniciatives que vagin venint.

Ens veiem als carrers!

Vols més informació o posar-te en contacte amb nosaltres?
Et pots posar en contacte amb el grup a través d’aquest correu electrònic nisetniunnimignicap@gmail.com
O a les activitats que realitzem al barri.

També tenim aquest blog que actualitzem amb noticies i convocatòries del cas: http://solidaritat29m.noblogs.org
Descarrega el text maquetat com a tríptic

Malgrat la repressió no ens podran tallar les ales!