dimecres, 29 de maig del 2013

En defensa de les pensions públiques, suficients i dignes per a tothom



Als experts en destruir drets (aquesta vegada les PENSIONS) hauria de fer vergonya: treballen per a banquers i asseguradores i se'ls paga amb els drets robats als 9 milions de pensionistes 



Els poders públics mantindran un règim públic de Seguretat Social per a tots els ciutadans que garanteixi l'assistència i prestacions socials suficients davant situacions de necessitat, especialment en cas de desocupació.


El nostre Sistema públic de pensions es basa en tres principis:


De repartiment: amb les cotitzacions d'un any es paguen les pensions d'aquest any.

De solidaritat: tots contribuïm i tots som beneficiaris / es.

De equitat: redistribució de la riquesa social, tractant desigualment als desiguals per aconseguir certes cotes de justícia social.



El Capítol de Despesa Social dels PGE, va ascendir l'any 2012-175382000 d'euros. Despesa Social que es va emprar per PENSIONS: 115825000 d '€, ATUR: 28805000 d' €, SANITAT: 3.974 milions d'€, EDUCACIÓ: 2.220 milions d '€.


L'Estat ha pagat d'interessos als banquers i forquilles de deute, durant el 2012 [un total de 28.848.000 d'euros], és a dir, ha pagat de les butxaques de la majoria social, 345 Milions d '€ més que a les persones aturades [un total de 28.503.000 d'euros] i, això que la desocupació va augmentar el 2012 en 805.000 persones.


Les mentides i el "cientifisme interessat" dels experts lligats a les entitats financeres i asseguradores, ja el 1995, vaticinaven que el 2010, el dèficit de la Seguretat Social seria del 2,15% i la taxa de dependència (relació entre cotitzants / pensionistes), seria de 0,9 / 1. Vaticinaven la insostenibilitat del Sistema Públic.


La realitat és que la Seguretat Social ha tingut superàvit fins al 2011 i l'ha tingut de forma històrica. L'actual relació entre cotitzants / pensionistes el 2010 era de 2,57 cotitzants / 1 pensionista.


Avui, 18 anys després, els "experts" finançats i depenen Entitats Financeres i Asseguradores, tornen a vaticinar la "fallida del sistema de pensions per al 2023" i proposen sense cap "rubor científic" i menys encara sense cap humanitat ni ètica, que les pensions futures a partir del 2014 han de baixar i, les pensions actuals (9 milions) han de "seguir creixent per sota del cost de la vida".


Els arguments del poder financer, les asseguradores privades i els seus portaveus, la troica, el PP, el PSOE, CiU, PNB, UPyD i els "experts": "El sistema és inviable per l'augment de l'esperança de vida, la menor entrada d'afiliats / es i l'augment dels anys en què es percep pensió "


LA REALITAT:


Des de 1995 al 2010, la població cotitzant augmenta en 5 milions.

En l'actualitat, de cada 100 euros de riquesa social que genera l'economia espanyola, es dediquen 9,9 euros per pensions, després queden 90,1 euros per repartir.

Amb només un increment de la productivitat del 1,5% d'aquí al 2050, la riquesa social es situaria en 225 euros, si dediquéssim el 15% per Pensions, és a dir 33,75 euros, quedarien per repartir 191,25 euros.


Allò que realment ha de ser reformat:

Acabar amb la desfiscalització del capital:


· Increments dels impostos de: Beneficis, de rendes superiors a 60.000 euros, de patrimoni, de transaccions financeres.

· Acabar amb el doble frau fiscal, el legal i l'il · legal de les rendes altes.

· Acabar amb la desregulació financera, establint una nova molt més severa, disciplinada, repressiva i autònoma respecte als interessos privats, tant dels bancs, grans fons d'inversió i empreses multinacionals com de les agències de qualificació.

· Acabar amb les subvencions a les cotitzacions empresarials.

· Acabar amb els paradisos fiscals (almenys a l'Espai Econòmic Europeu) i, tot seguit

· Suprimir les SICAV, és vergonyós que les grans fortunes, emparades en aquesta figura, tributin l'1% i els assalariats siguem els que realment mantenim els serveis públics.

· Acabar amb deute il · legítim o odiós, dissenyada per afavorir el negoci de la banca privada a costa de crear innecessàriament un problema ingent de deute sobirà.

· Acabar amb els plans de pensions privats en l'Administració pública i restituir les quantitats recaptades al sistema públic de pensions


Perseguint el frau fiscal de grans empresaris i fons d'inversió, s'obtindrien 90.000 milions d '€ i amb augmentar l'Impost de Societats de les grans empreses fins al 35%, anualment s'haurien uns ingressos de més de 15.000 milions d' €.

Augmentar les pensions mínimes, de manera universal, a 1.200 € en 14 pagues.


Pel dret per a totes les generacions a pensions públiques suficients

Les pensions són un dret social