dilluns, 27 de maig del 2013

A judici la multa de 4.500 euros per manifestar-nos contra el feixisme



El proper 11 de juny se celebrarà als jutjats de Girona el recurs contenciós-administratiu contra la multa de 4.500 euros imposada pel Departament d’Interior contra dues companyes per haver-se manifestat a Salt contra el feixisme i el racisme de la Plataforma x Catalunya. Per això reprenem la Campanya pel dret a manifestar-nos amb les següents convocatòries, us demanem que ens ajudeu a fer-ne difusió i us esperem, com sempre, manifestant el vostre suport en la lluita contra el feixisme i el racisme i la repressió.




-Dijous 30 de maig a les 19.30h a la Coma Cros de Salt
Vídeo Fòrum. Sobren raons: tanquem els CIEs, amb:
*Marielle Paon, coautora del documental
*Marco Aparicio Wilhemi, professor de Dret Constitucional a la UdG
*Membres de la Campanya Tanquem el CIEs
Acte del V Memorial Sebastà Salellas

-Divendres 7 de juny a les 19h a Can Ninetes de Girona
Debat. Racisme? Cal actuar? Com?, amb:
*Andrés Di Masso, psicòleg social.
*Xavier Rius, periodista i autor del llibre Xenofòbia a Catalunya.
*Jamal El Meziani, Membre de Catalunya plural de Vic.

-Dimarts 11 de juny a les 10.30h al Palau de Justícia de Girona (antiga plaça de toros)

Concentració davant del judici a la multa dels 4500 euros per manifestar-nos contra el feixisme

A JUDICI LA MULTA DE 4.500 EUROS PER UNA MANIFESTACIÓ ANTIFEIXISTA A SALT

El 30 de maig se celebrarà al Jutjat Contenciós-Administratiu 2 de Girona el judici contra la sanció del Departament d’Interior de Felip Puig a dues companyes per la manifestació antiracista de Salt. Una multa de 4.500 euros, impossible d’assumir per a treballadores o aturades com nosaltres, que va ser la primera d’unes quantes que els mossos d’esquadra han escampat per tot el territori dins d’una nova estratègia de coacció administrativa que ens intenta dissuadir de manifestar-nos.

El dia 27 d’agost de 2011 una manifestació amb el lema “Aturem el feixisme. Salt diu no al racisme“, va recórrer els carrers de Salt i Girona. Va ser una manifestació festiva i combativa que donava resposta a l’intent de Josep Anglada d’escampar odi racista. El nostre missatge era que no ens deixarem dividir pel nostre origen, els papers ni el color de pell.

La Conselleria d’Interior de Felip Puig, després que PxC denunciés la manifestació, va obrir un expedient sancionador contra dues persones, conegudes activistes dels moviments socials, com a suposades organitzadores, perquè la manifestació no havia estat formalment comunicada. La proposta de resolució de l’expedient imposava una sanció de 9.000 euros, que una gran campanya de suport va fer que Interior rebaixés a 4.500. La multa es va pagar amb les aportacions solidàries de desenes de persones i col·lectius per evitar que a les dues companyes se’ls embargués el sou, però això de cap manera ens ha fet aturar la mobilització i ara la campanya de pressió arriba als jutjats de Girona.

Denunciem que aquest cas forma part d’una estratègia de repressió sistemàtica, una forma de control social i polític de la dissidència, amb l’objectiu d’impedir que ens mobilitzem. De vegades és la violència directa de les càrregues policials, com a la UdG, o els ulls buidats per les pilotes de goma; d’altres, detencions massives com a la vaga general del 29M, o imputacions com a la vaga general del 14N a Girona; altres la criminalització, com la dels escratxes; i altres vegades multes impagables com aquesta. La repressió, igual que les polítiques per a dividir-nos amb el racisme i la xenofòbia, és l’altra cara de les retallades.

Denunciem també que les dues companyes encausades són els caps de turc de l’estratègia repressiva del govern de CiU. La manifestació de Salt provenia d’una convocatòria col·lectiva i per tant, no es pot atribuir a dues persones ser-ne les organitzadores pel simple fet de ser-hi. Els mossos d’esquadra ni tan sols van identificar-les, perquè, una vegada més, han utilitzat els seus fitxers policials polítics amb què persegueixen les activistes de les organitzacions i els moviments socials.

Però no se’n sortiran: la repressió, ni en forma de porres, ni de multes, ni d’amenaces de presó, no ens impedirà mobilitzar-nos ni, per descomptat, manifestar-nos contra el racisme i el feixisme.

Per tot això exigim:

Que s’anul·li la multa de 4.500 euros a dues companyes per la manifestació antifeixista del 27 d’agost a Salt.
 
Que es respecti el nostre dret a manifestar-nos amb llibertat: ni repressió, ni feixisme, ni retallades.

Grup Antirepressiu de Girona

Campanya pel dret a manifestar-nos